2023-07-22 12:48:27
Φωτογραφία για Θερμοπληξίες και λιποθυμικά επεισόδια λόγω καύσωνα – 38 περιστατικά σε 3 ημέρες κατέγραψαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ



Εντείνονται τα προβλήματα υγείας σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τον καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ και το προσωπικό των νοσοκομείων κατέγραψαν τα περιστατικά ασθενών που με μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξιας, λιποθυμικά επεισόδια και άλλα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη ζέστη......

Ειικότερα, τα τρία τελευταία 24 ώρα, δηλαδή από την έναρξη του νέου κύματος καυσωνα σημειώθηκαν 38 περιστατικα θερμοπληξιών στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Συγκεκριμένα:

19/7 θερμοπληξίες 10

20/7 θερμοπληξίες 9

21/7 θερμοπληξίες 19

Προσοχή όμως! Τα περιστατικα ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα διότι… Μπορεί κάποια παθολογικά ή καρδιολογικά ή λιποθυμικά περιστατικα όταν διακομίζονται στο νοσοκομείο να αποδεικνύονται ότι οφείλονται σε θερμοπληξία. Αυτό είναι είναι δύσκολο να καταγραφεί.



Επίσης, πολλοί μπορούν να πάνε και με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία με συμπτώματα ζάλης από θερμοπληξία. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, στο πρώτο κύμα καύσωνα, ΕΚΑΒ και νοσοκομεία είναι σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας.



Πώς μεταφέρθηκε ο 46χρονος διανομέας στο νοσοκομείο

Είχαμε χθες και τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τον 46χρονο στη Χαλκίδα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει ότι ήταν άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η θερμοκρασία του σώματός του ήταν 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρεται καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.



Η σημερινή ημέρα απαιτεί τεράστια προσοχή καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη. Οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση για αποφυγή των μετακινήσεων και παραμονή σε δροσερούς χώρους.



Στη χθεσινή σύσκεψη (21/7) στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην οποία ήταν παρών από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοινώθηκε πως οι ακραίες καιρικές συνθήκες θα κορυφωθούν και θα ακολουθήσει ένα πολύ δύσκολο τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή).



Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

 ertnews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ