2023-07-22 13:00:05
Φωτογραφία για Συνθήκες καύσωνα στην ΕΡΤ ...



Εδώ και δύο εβδομάδες βιώνουμε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Θα περιμέναμε όλοι ότι στα μεγάλα δημόσια κτίρια οι υπηρεσίες είναι προετοιμασμένες ώστε ο κλιματισμός με σωστή έγκαιρη συντήρηση και τεχνική επιτήρηση θα λειτουργεί άψογα. Στην ΕΡΤ συμβαίνει το αντίθετο. Το σύστημα αερισμού και κλιματισμού των χώρων δεν έχει συντηρηθεί και δεν υπάρχουν ψυκτικοί για να επιτηρούν και να άρουν τις συχνές βλάβες στο δαιδαλώδες κλιματιστικό σύστημα του Ραδιομεγάρου και των άλλων κτιρίων της ΕΡΤ. Τις τελευταίες ημέρες λόγω του ακραίου καύσωνα συμβαίνουν συχνές βλάβες που έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία των εργαζομένων.  



Πριν δυο ημέρες δεν λειτουργούσαν για πολλές ώρες οι κλιματιστικές μονάδες στο κτίριο Β των Διοικητικών Υπηρεσιών, καθιστώντας την παρουσία ή την εργασία στο χώρο αδύνατη. Εμφανίζονται καθημερινά βλάβες στη ρύθμιση ροής των μονάδων με αποτέλεσμα σε άλλους χώρους να υπάρχει υπερβολική ζέστη και σε άλλους πολικό ψύχος. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Οι εργαζόμενοι και περισσότερο οι παρουσιαστές των εκπομπών διαμαρτύρονται έντονα αλλά η Διοίκηση τους αγνοεί προκλητικά.  



Όπως προκλητικά αγνοεί και τις καταγγελίες του ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.  



Ο ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. επανειλημμένα και πιεστικά, με εξώδικα στο Υπουργείο και στη Διοίκηση, με προσφυγές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, με αναφορές στο ΕΛΙΝΥΑΕ, έχει καταγγείλει την αδιαφορία της Διοίκησης της ΕΡΤ και των αρμόδιων στελεχών της να δώσουν λύσεις και να πράξουν τα νόμιμα στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Ραδιομεγάρου και των άλλων κτηριακών υποδομών της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. Αναφερόμαστε στις υποδομές μεγάλης εγκαταστημένης ισχύος που αφορούν τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τον αερισμό και τον κλιματισμό των χώρων εργασίας και παραγωγής ραδιοφώνου τηλεόρασης, το υδραυλικό και αποχετευτικό σύστημα και άλλες αναγκαίες και χρήσιμες λειτουργίες οι οποίες στο σύνολό τους δεν επιτηρούνται, δεν έχουν συντηρηθεί και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα άμεσης άρσης συνηθισμένων για την εποχή βλαβών, αφού οι τεχνικοί που υπηρετούσαν έχουν συνταξιοδοτηθεί χωρίς να συμπληρωθεί καμία κενή θέση εργασίας. Πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας είναι συμπλήρωση των κενών θέσεων εργασίας με νόμιμες διαδικασίες ΑΣΕΠ, όπως εξάλλου έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση.  



Παρά τις ανακοινώσεις και τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας η ΕΡΤ αρνείται να συμμορφωθεί και να τηρήσει του κανόνες υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες που επικρατούν συνθήκες πρωτοφανούς καύσωνα αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία της καλής και ασφαλούς λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, που προϋποθέτει όμως την άμεση στελέχωση τους.   

Δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα με υγεία και ασφάλεια στην εργασία μας  



Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας 



Γαβριήλ Κασιμάτης Χρήστος Γιαννόπουλος 





www.ert.gr

Corp. ERT Logo





Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ