2023-08-02 13:30:31
Φωτογραφία για ΜΜΜ: Σχέδια για περιορισμό των χάρτινων εισιτηρίων- Με την τεχνολογία NFC Τον περιορισμό των χάρτινων εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών, με το κινητό να μετατρέπεται στο νέο «εισιτήριο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή η οποία θα τους δίνει τη δυνατότητα να πληρώνουν απευθείας το εισιτήριο, χάρη στην τεχνολογία του NFC.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επιβάτης αντί για εισιτήριο ή την κάρτα απεριορίστων διαδρομών, θα μπορεί να ανοίγει τις μπάρες με το κινητό του.

Ο σταδιακός περιορισμός των χάρτινων εισιτηρίων έχει ως βασικό στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Νικολακόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, τόνισε ότι «για μας είναι πολύ θετικό ένας επιβάτης πλέον να μπορεί να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο εν λόγω σχεδιασμός αποτελεί μονόδρομο καθώς οι στάσεις των λεωφορείων είναι πολλές, και είναι πρακτικά αδύνατο να τοποθετηθούν μηχανήματα για την αγορά εισιτηρίων σε κάθε μια.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ