2023-09-05 20:14:52
Φωτογραφία για Σταρακά στη Βουλή: «Υπερβολικές οι χρεώσεις των τραπεζών στα POS»



       Τρίτη ομιλία στη Βουλή σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για την βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά, στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την φορολογία, τα POS και τη διασύνδεσή τους με την ΑΑΔΕ, καθώς και για το ΤΑΙΠΕΔ.

Δείτε το βίντεο:



Στην αρχή της ομιλίας της η Χριστίνα Σταρακά αναφέρθηκε στην «ατυχέστατη σύγκριση» που επιχείρησε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης «λέγοντας ότι η απόδοση της οικονομίας μπορεί να αντισταθμίσει το σκοτεινό κλίμα των πυρκαγιών», με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «η παράταξη που παραδίδει – ως συνήθως – καμένη γη θέλει πάλι να σβήσει από την ιστορική μνήμη το γεγονός ότι ευθύνεται και για την χρεοκοπία της χώρας με την διαχείριση που έκανε την περίοδο 2004 -2009».

Στη συνέχεια η Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε την ανάγκη όχι μόνο να ενσωματώνονται τυπικά στην ελληνική νομοθεσία οι ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά να εφαρμόζονται στην πράξη και αποτελεσματικά. «Δυστυχώς τα δείγματα επί της διακυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι θετικά σε αυτό τον τομέα», τόνισε η κυρία Σταρακά, φέρνοντας παραδείγματα από υποθέσεις που κατέδειξαν αδυναμία συνεργασίας της κυβέρνησης ΝΔ με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα POS και τις υπερβολικές χρεώσεις των τραπεζών καθώς στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS που «έχει καταντήσει ανέκδοτο»: «Να συζητήσουμε ανοικτά επιτέλους και να ενημερωθούμε υπεύθυνα για τις υπερβολικές χρεώσεις των τραπεζών στα POS. Γιατί συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα και έχουμε αυτές τις διαμαρτυρίες από επαγγελματίες και απλούς πολίτες; Γιατί δεν συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον σε τέτοια έκταση, στα υπόλοιπα κράτη μέλη; Η περίφημη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα ΡΟS έχει καταντήσει ανέκδοτο. Ένα μέτρο που συμβάλει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής έχει μπλέξει στις ελληνικές καλένδες. Ποιος θα απολογηθεί για τις σοβαρές ευθύνες της παρούσας Κυβέρνησης που αποτυπώνονται χαρακτηριστικά και στην αιτιολογική έκθεση του Νομοσχεδίου; Το οποίο κάνει λόγο για «έλλειψη συνεκτικού νομικού πλαισίου για διασύνδεση ταμειακών μηχανών και «ΡΟS»;

Ολοκληρώνοντας, η Χριστίνα Σταρακά καυτηρίασε το γεγονός ότι οι διατάξεις για το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και τα ΕΛΠΕ, δεν τέθηκαν ποτέ σε διαβούλευση από την κυβέρνηση: «Απεχθάνεστε και φοβάστε την διαφάνεια…Οι διατάξεις για το ΤΑΙΠΕΔ και αναδεικνύουν την βαθιά υποκριτική στάση της ΝΔ για την δημόσια περιουσία. Που κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ, και όταν ανέλαβε την Κυβέρνηση κάνει τα ίδια και χειρότερα…Η ιστορία του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών δείχνει διαχρονικά τις διαφορές των παρατάξεων μας. Ποιος πραγματικά πάλεψε για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και ποιος με μεθοδεύσεις αντιλαμβάνεται το Ελευθέριος Βενιζέλος ως ασημικό για τους ξένους και όχι ως μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».

Τέλος, η Χριστίνα Σταρακά απευθύνθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ με μία ξεκάθαρη πρόταση / προτροπή: «Σταματήστε την υποκρισία, κάντε αυτοκριτική και ακούστε τις προτάσεις μας για μια δίκαιη και αποτελεσματική φορολογική πολιτική. Η σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση που κάνουμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής άλλωστε θα σας αναγκάσει - αργά ή γρήγορα - να αλλάξετε ρότα σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Όπως για παράδειγμα η οπισθοχώρηση του κ. Μητσοτάκη για την αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Ή η υιοθέτηση της πρότασής μας να δοθούν κίνητρα σε ιδιοκτήτες κατοικιών ώστε μετά την ανακαίνισή τους να διατεθούν με χαμηλό ενοίκιο σε νέους. Επιτέλους ακούστε μας προς όφελος το ελληνικού λαού».

ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ