2023-09-10 18:31:45
Φωτογραφία για Σοφία Παπαϊωάννου: «Νόμιζα πως δεν θα ξαναγυρίσω στην τηλεόραση»



Με αφορμή τη συνέχιση της εκπομπής «365 μοίρες» στη δημόσια τηλεόραση, η Σοφία Παπαϊωάννου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη Real life και την δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η έμπειρη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αναφέρθηκε στο διάστημα που απείχε από την τηλεοπτική πραγματικότητα καθώς και το φιλόδοξο νέο της εγχείρημα.

Το διάστημα που απείχατε από την τηλεόραση, τι σας έλειψε περισσότερο;

Η αλήθεια είναι ότι νόμιζα πως θα αφιερωθώ στο Istorima και πως δεν θα ξαναγυρίσω στην τηλεόραση. Όταν γύρισα, κατάλαβα πόσο μου είχαν λείψει η ζωντάνια της τηλεόρασης και η χαρά της δημιουργίας μιας εκπομπής. Από το γύρισμα μέχρι το μοντάζ, όλα μου είχαν λείψει τελικά!

Το νέο σας εγχείρημα, το Istorima, πως προέκυψε;

Το Istorima προέκυψε από τη μεγάλη μου αγάπη για τις ιστορίες, τη διάσωση τους και την Ελλάδα. Θελήσαμε με τη συνεργάτιδα μου, την ιστορικό Katherine Fleming και με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να φτιάξουμε έναν τόπο όπου θα διασωθούν οι ιστορίες της Ελλάδας και παράλληλα να προσφέρουμε απασχόληση σε χιλιάδες νέους ερευνητές σε όλη τη χώρα

. Έχουμε συλλέξει ήδη 15.000 ιστορίες που βρίσκονται στο αρχείο μας και έχουν εργαστεί 7000 νέα παιδιά σε όλη την Ελλάδα που βρήκαν αφηγητές στον τόπο τους και διέσωσαν τις ιστορίες τους. Είναι ένα τεράστιο έργο για την Ελλάδα, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. Θα ήθελα όλοι να μπαίνουν καθημερινά και να ακούν έστω και μια ιστορία. Θεωρώ ότι ακούγοντας τον άλλο γινόμαστε καλύτεροι και σοφότεροι, ενώ παράλληλα θα ήθελα όλοι να έρθουν να καταγράψουμε την ιστορία τους. Γιατί αυτό είναι η Ελλάδα τελικά, οι ιστορίες μας.



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γερμανικό θαύμα!!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γερμανικό θαύμα!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ