2023-09-26 08:16:35
Φωτογραφία για Η Intel  με  επίδειξη ενός επεξεργαστή «Lunar Lake» που βρίσκεται 2 γενιές μπροστά

 



Στο συνέδριο InnovatiON 2023, η Intel εξέπληξε το κοινό προχωρώντας σε μια ζωντανή επίδειξη ενός φορητού υπολογιστή στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε ένας επεξεργαστής Core τύπου «Lunar Lake».

Η έκπληξη είναι ότι οι επεξεργαστές «Lunar Lake» δεν έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν νωρίτερα από το 2025 (τουλάχιστον) και όχι μόνο θα διαδεχτούν τους επεξεργαστές «Meteor Lake» αλλά και τους επεξεργαστές που θα κυκλοφορήσουν μετά από αυτούς, τους «Arrow Lake». Οι τελευταίοι αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά μέσα στο 2ο μισό του 2024 ή στις αρχές του 2025.

Όσον αφορά στους «Meteor Lake», θα κυκλοφορήσουν στο τέλος της χρονιάς, φέτος, και πιο συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου αν πάνε όλα καλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Intel. Αυτό που προκαλεί επίσης έκπληξη είναι ότι με την ζωντανή επίδειξη του «Lunar Lake», η Intel απέδειξε ότι η κατασκευαστική μέθοδος Intel 18A βρίσκεται σε λειτουργία, αν και δεν γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματική είναι η γραμμή παραγωγής. Το πλακίδιο Compute (όπως περιγράψαμε και εδώ) του επεξεργαστή «Lunar Lake» πρόκειται να κατασκευαστεί με τη χρήση της μεθόδου Intel 18A, που είναι τέσσερις γενιές μπροστά από τη σημερινή Intel 7, την οποία θα διαδεχθούν κατά σειρά οι Intel 4 (Meteor Lake), Intel 3 και Intel 20A.

Η επίδειξη επικεντρώθηκε στις δυνατότητες της παραγωγικής ή δημιουργικής AI της 3ης γενιάς NPU της εταιρείας που αποτελεί στην ουσία το «hardware backend» της τεχνολογίας Intel AI Boost. Στην επίδειξη, η Intel χρησιμοποιώντας μια τοπική συνεδρία ενός εργαλείου παρόμοιου με το Stable Diffusion, ο επεξεργαστής προχώρησε στη δημιουργίας της εικόνας μιας καμηλοπάρδαλης που φοράει ένα καπέλο ενώ ένα άλλο GPT-powered πρόγραμμα κατάφερε να γράψει τους στίχους ενός τραγουδιού της Taylor Swift από το μηδέν. Και οι δύο εργασίες ολοκληρώθηκαν επί σκηνής με τη χρήση της νευρωνικής μονάδας επεξεργασίας (NPU) που ενσωματώνει στη συσκευασία του ο επεξεργαστής και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που κανονικά θα περίμενε κανείς από διακριτούς επιταχυντές τεχνητής νοημοσύνης ή από υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud. insomniagr



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ