2023-10-12 08:19:43
Φωτογραφία για TA SoC της Qualcomm για Windows σε κοντρα με την Apple με την ονομασία Snapdragon X

 



Snapdragon X θα ονομάζεται η νέα γενιά επεξεργαστών της Qualcomm που θα βασίζονται στην ARM αρχιτεκτονική, απευθυνόμενη κυρίως σε χρήστες Windows.

Η πλατφόρμα βασίζεται στην τεχνολογία επεξεργαστών Oryon και προέρχεται από την εξαγορά της Nuvia το 2021, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε από πρώην μηχανικούς της Apple, οι οποίοι είχαν προηγουμένως εργαστεί στα Apple SoC για τη σειρά A των iPhone και iPad. Η Arm έχει καταθέσει αγωγή κατά των δύο εταιρειών για τη συμφωνία, η οποία πρόκειται να δικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2024.

Οι επεξεργαστές Snapdragon X έχουν άμεσο στόχο την Apple και τα M SoC που βρίσκουμε στα MacBook αλλά και στα iPad

. Και αν η πλατφόρμα της Qualcomm προσφέρει κάτι κοντά στις επιδόσεις και την αυτονομία που διαθέτουν οι προτάσεις της Apple, θα μπορούσε να σημαίνει μια μεγάλη αλλαγή για τους χρήστες των Windows, ιδιαίτερα στον χώρο των φορητών υπολογιστών με μικρό βάρος και διαστάσεις. Οι επιδόσεις και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι μια λεπτή ισορροπία για τα λεπτά και ελαφριά laptops που έρχεται πάντα με κάποιους συμβιβασμούς.

Ένα άλλο κοινό που θα έχουν τα Snapdragon X τσιπ με τα M1/M2 SoC και άνω είναι μια μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (η Apple αποκαλεί τη δική της έκδοση Neural Engine), σχεδιασμένη για επεξεργασία AI στη συσκευή. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος Don McGuire την αποκαλεί "ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός σε απόδοση και αποδοτικότητα ισχύος" που θα επιτρέψει εμπειρίες on-device "για τη νέα εποχή της δημιουργικής AI".

Όπως και η πλατφόρμα Snapdragon 8cx πριν από αυτήν, η νέα πλατφόρμα θα συνεχίσει να διαθέτει συνδεσιμότητα 5G - κάτι που η Apple δεν έχει κάνει ακόμη με καμία συσκευή της σειράς M. Εξαίρεση αποτελούν συγκεκριμένα μοντέλα iPad που χρησιμοποιούν μάλιστα λύσεις τις Qualcomm, καθώς η Apple φέρεται να δυσκολεύεται να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία μόντεμ.

Περισσότερα θα μάθουμε στις 24 Οκτωβρίου όταν και η Qualcomm διοργανώνει το ετήσιο Summit της, παρουσιάζοντας νέα προιόντα και υπηρεσίες. insomniagr



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ