2023-10-12 17:28:47
Φωτογραφία για Πανηγυρική δικαίωση του προέδρου του ΠΦΣ Απ.Βαλτά και του ΣΥΦΑΛ για ψευδή δημοσιεύματα
Οι ενημερωτικές ιστοσελίδες https://www.mononews.gr/ και https://healthstories.gr/ δηλώνουν με την παρούσα ότι παραπλανήθηκαν από αναξιόπιστες πηγές και μη διασταυρωμένες πληροφορίες, που τις οδήγησαν στη σύνταξη και δημοσίευση άρθρου το οποίο προσβάλλει την προσωπικότητα, τιμή, υπόληψη, αξιοπιστία, και φερεγγυότητα, αφενός μεν του κ. Απόστολου Βαλτά, Προέδρου του «Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου», αφετέρου δε του νομικού προσώπου του «Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.».

Το άρθρο αυτό με τίτλο «Ελλείψεις φαρμάκων: Τιμολόγιο «καίει» τον πρόεδρο του ΠΦΣ Απόστολο Βαλτά», το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος κ. Βίκυ Καρατζαφέρη, δημοσιεύθηκε στις 6.10.2023 στην ιστοσελίδα https://healthstories.gr/ και αναδημοσιεύθηκε την αυτή ημέρα στην ιστοσελίδα https://www.mononews.gr/, περιέχει αναληθείς, εσφαλμένους και ανακριβείς ισχυρισμούς, και συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Τιμολόγιο, που δείχνει ....εξαγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Λέσβου, δημοσιεύει το healthstories.

Στο εποπτικό συμβούλιο του συγκεκριμένου Συνεταιρισμού ηγείται ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

Στην κορυφή του παραστατικού φαίνεται καθαρά πως η εν λόγω σελίδα είναι η 1η από τις 4 συνολικά. Επομένως το τιμολόγιο δεν σταματά εκεί. Σε μεγάλο ποσοστό σε τέτοιου είδους παραστατικά αναγράφονται 28 γραμμές προϊόντων, όπερ σημαίνει πως οι συνολικές γραμμές των προϊόντων, που εξήχθησαν, είναι περί τις 120.

Οφείλουμε να δηλώσουμε η δημοσίευση του άνω άρθρου πραγματοποιήθηκε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε και δη τεκμηριωμένη δημοσιογραφική έρευνα για τη διασταύρωση της αλήθειας ή έστω προηγούμενη επικοινωνία με τον κ. Απόστολο Βαλτά και το «Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.», ώστε να διαπιστωθεί η αναλήθεια και η ανακρίβεια των ανωτέρω αναφορών.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι ενημερωτικές ιστοσελίδες https://www.mononews.gr/ και https://healthstories.gr/, όπως επιβάλλει ο νόμος και η δημοσιογραφική δεοντολογία, επανορθώνουν και ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ το ανωτέρω αναληθές, δυσφημιστικό και συκοφαντικό άρθρο στο σύνολο του, και διευκρινίζουν στο αναγνωστικό κοινό αλλά και σε όλους όσους αναπαρήγαγαν το σχετικό άρθρο, τα εξής:

1ον. Ο κ. Απόστολος Βαλτάς δεν ηγείται του εποπτικού συμβουλίου του «Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.», αλλά αποτελεί απλό μέλος αυτού και στο οποίο προεδρεύει έτερος φαρμακοποιός. Το εποπτικό συμβούλιο του ανωτέρω συνεταιρισμού φαρμακοποιών, αλλά και κάθε συνεταιρισμού φαρμακοποιών, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό του, δεν διευθύνει και δεν διοικεί το συνεταιρισμό, αλλά ασκεί λογιστικό και διαχειριστικό έλεγχο μετά το τέλος της οικονομικής χρήσης και υποβάλει σχετική έκθεση.

2ον. Ο κ. Απόστολος Βαλτάς δεν ελέγχει και δεν διοικεί το «Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.», αλλά αποτελεί απλό μέλος του εν λόγω Συνεταιρισμού και μετέχει στο εποπτικό συμβούλιο αυτού με την ιδιότητα του μέλους.

3ον. Ο κ. Απόστολος Βαλτάς ούτε γνώριζε, ούτε εδύνατο να γνωρίζει την έκδοση του αναφερόμενου στο άνω άρθρο τιμολογίου από το «Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.», το οποίο τιμολόγιο αφορά την διάθεση φαρμάκων προς άλλη φαρμακαποθήκη, και η οποία διάθεση αποτελεί απολύτως νόμιμη ενέργεια σύμφωνα με την φαρμακευτική νομοθεσία.

4ον. Ο κ. Απόστολος Βαλτάς ούτε αποφασίζει, ούτε έχει οιαδήποτε σχέση τόσο με τη συγκεκριμένη διάθεση φαρμάκων από το «Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.» προς άλλη φαρμακαποθήκη, όσο και με οιαδήποτε άλλη ενέργεια – απόφαση του εν λόγω Συνεταιρισμού.

6ον. Η εν λόγω διάθεση φαρμάκων από το «Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.» προς άλλη φαρμακαποθήκη αποτελεί απολύτως νόμιμη ενέργεια σύμφωνα με την κείμενη φαρμακευτική νομοθεσία.

7ον. Ο «Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.» ουδεμία σχέση έχει εν προκειμένω με οιαδήποτε μη νόμιμη «διαδρομή» χρήματος, δεδομένου ότι στο εν λόγω τιμολόγιο αναγράφεται ρητώς το περιθώριο κέρδους, το οποίο δεν υπερβαίνει μεσοσταθμικά το 11% επί της χονδρικής τιμής των αναφερόμενων φαρμάκων, και ουχί φυσικά 80% ως 600%, ως αναληθώς και εσφαλμένως αναφέρεται στο ανωτέρω άρθρο.

8ον. Ο «Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.» προέβη στην διάθεση των συγκεκριμένων φαρμάκων προς άλλη φαρμακαποθήκη, μόνο αφότου είχαν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες συνταγογράφησης του τοπικού πληθυσμού της νήσου Λέσβου, όπου δραστηριοποιείται.

9ον. Είναι εσφαλμένη η αναφορά στο εν λόγω άρθρο ότι το ανωτέρω τιμολόγιο αποτελούμενο από τέσσερις σελίδες, περιλαμβάνει είκοσι οκτώ (28) γραμμές φαρμάκων ανά σελίδα, ήτοι τα φάρμακα που διατέθηκαν σε άλλη φαρμακαποθήκη είναι εκατόν είκοσι (120), και ότι περιέχουν αξίες με υπέρογκα ποσά.

Τα όσα αναφέρονται στο άνω άρθρο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, δεν προήλθαν από διασταυρωμένες και ασφαλείς πληροφορίες και ουδεμία σχέση έχουν, αφενός με την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, το ήθος και την επαγγελματική και συνδικαλιστική διαδρομή του κ. Απόστολου Βαλτά, αφετέρου με την αξιοπιστία, φερεγγυότητα και επιχειρηματική δραστηριότητα του «Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.». Για το λόγο αυτό ζητάμε με το παρόν συγνώμη από τον κ. Απόστολο Βαλτά και το νομικό πρόσωπο του «Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) ΣΥΝ.ΠΕ.» για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που τους προκαλέσαμε.

healthstories.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ