2023-10-15 08:33:10
Φωτογραφία για Το Google Chrome θα προσθέσει μια λειτουργία για όλους
Η ομάδα ανάπτυξης του Google Chrome ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό που φιλοδοξεί πως θα κάνει λίγο ευκολότερη τη ζωή των πιο…χαοτικών χρηστών που αφήνουν αμέτρητες καρτέλες ανοιχτές και δεν μπορούν να τις διαχειριστούν. Συγκεκριμένα, στο άμεσο μέλλον το πρόγραμμα περιήγησης θα αποκτήσει ένα νέο κουμπί στην πάνω αριστερή γωνία του UI, μέσα στο dropdown μενού που επιτρέπει αυτή τη στιγμή την αναζήτηση στις ανοιχτές καρτέλες και το εκ νέου άνοιγμα αυτών που έχουν κλείσει πρόσφατα. 

Αυτό το νέο κουμπί θα ονομάζεται "Οργάνωση Καρτελών" και θα κάνει ακριβώς αυτό που φαντάζεστε. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι κάτι σαν φυσική εξέλιξη της υπάρχουσας βοηθητικής λειτουργίας "Ομάδες Καρτελών" και αυτόματα θα μπορεί να οργανώνει τις ανοιχτές καρτέλες του χρήστη, αν ανιχνεύσει κάποια ομοιότητα μεταξύ τους. Αφού κατηγοριοποιηθούν, οι καρτέλες θα μπορούν να προστεθούν σε αντίστοιχες ομάδες, αν ο χρήστης το επιθυμεί, έχοντας φυσικά τη δυνατότητα να δώσει όποιο όνομα κρίνει στο εκάστοτε group. 


Η έμπνευση για τη λειτουργία αυτή είναι το χαρακτηριστικό ακατάστατο γραφείο, το οποίο αν τακτοποιηθεί με την τοποθέτηση των εγγράφων σε καθορισμένους, χρωματιστούς φακέλους, μπορεί να λειτουργεί πιο ομαλά και γρήγορα. Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι, οι "Ομάδες καρτελών" του Chrome χρησιμεύουν ήδη ως ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση του χάους των αμέτρητων ανοιχτών tabs, επιτρέποντας στους χρήστες να συγκεντρώσουν παρόμοιες καρτέλες μαζί. Με την αυτόματη "Οργάνωση καρτελών" η ομάδα θέλει να προωθήσει ακόμη περισσότερο τη χρήση αυτού του χαρακτηριστικού. Για την ώρα δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα γίνει διαθέσιμο για όλους το νέο χαρακτηριστικό, αλλά για την ώρα η Google συλλέγει feedback στην Canary έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που παρουσιάζει πώς περίπου θα λειτουργεί η "Οργάνωση Καρτελών" μέσα από το post που ακολουθεί.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ