2023-10-29 11:00:03
Φωτογραφία για Γιώργος Μακρής: «Το ναυάγιο θα φέρει στην επιφάνεια κάτι που είναι κρυμμένο στο παρελθόν»
Ο Γιώργος Μακρής φέτος ενσαρκώνει τον Βλάσση στη δραματική σειρά του MEGA «Το ναυάγιο».

Ο ίδιος μιλάει σε πρόσφατη συνέντευξή του για όσα πρόκειται να παρακολουθήσουμε να συμβαίνουν στη ζωή του ήρωα στα επόμενα επεισόδια αλλά και αν πίστευε από την αρχή πως η σειρά θα έχει επιτυχία.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με το «Ναυάγιο» και ο ρόλος του Βλάσση;

Με κάλεσε η Μιράντα Ρωσταντή, η υπεύθυνη διανομής ρόλων της σειράς. Στην αρχή συζητήσαμε για έναν άλλο ρόλο αλλά στη συνέχεια συμφωνήσαμε για αυτόν του Βλάσση.

Εσείς, πριν διαβάσετε το σενάριο, γνωρίζατε την ιστορία του ναυαγίου;

Η υπόθεση «Φαλκονέρα», όπως ήταν στο παρελθόν γνωστό το συγκεκριμένο ναυάγιο στο οποίο βασίζεται η ιστορία, ήταν κάτι που μικρός άκουγα πολύ. Και ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που το θυμούνται.

Το γεγονός ότι κάποια από τα γεγονότα που παρουσιάζει η σειρά έχουν συμβεί και στην πραγματικότητα σας γεμίζει μεγαλύτερη ευθύνη;


Ναι, γιατί συνδέονται. Και έχει να κάνει και με το σενάριο του Γιώργου Κόκουβα, το πώς δηλαδή έχει δει την ιστορία. Υπάρχει μία εμβάθυνση στο τι συμβαίνει στους ανθρώπους που συνδέονται με μία τέτοια τραγική στιγμή. Και έχουμε πρόσφατα τα Τέμπη, το ναυάγιο με τους πρόσφυγες στην Πύλο... θέλω να πω είναι γεγονότα που επανέρχονται και αυτό σε κάνει να μη νομίζεις πως είναι μία ιστορία που απλά θα την πούμε. Είναι κάτι που ακουμπάει στη ζωή των πραγματικών ανθρώπων.

Οπότε είναι πιο δύσκολο ως ηθοποιός να εκφράσετε και το συναίσθημα των ανθρώπων που εμπλέκονταν στο ναυάγιο;

Σε κάνει να είσαι πιο προσεκτικός και πιο ουσιαστικός σε αυτό που κάνεις. Δεν αισθάνεσαι πως κάνεις απλά έναν ρόλο. Το ναυάγιο είναι κάτι που δεν υπολογίζει κανείς πως θα συμβεί. Και όταν συμβαίνει, στιγματίζει τη ζωή πάρα πολλών ανθρώπων. Και το πολύ ωραίο σε αυτή τη σειρά είναι αυτό, και το βρίσκω πολύ προκλητικό σε όσους δουλεύουμε σε αυτή ότι πλησιάζουμε και βλέπουμε από κοντά τι συμβαίνει στους ανθρώπους που γίνονται ήρωες ενός τέτοιου μεγάλου περιστατικού. Όταν βρίσκεσαι κοντά σε αυτό, σε κάνει να σκέφτεσαι αλλιώς και τον κόσμο και τον εαυτό σου.

Το ότι δεν επρόκειτο απλά για μία ιστορία μυθοπλασίας έπαιξε ρόλο στο να πείτε πιο εύκολα το «ναι» και να συμμετάσχετε σε αυτή την παραγωγή;

Ναι, βέβαια. Είναι ένα κίνητρο και μία πρόκληση για το πώς πρέπει να προσεγγίσεις το πρόσωπο που καλείσαι να υποδυθείς.

Ποια είναι μέχρι στιγμής η πιο δύσκολη σκηνή που έχετε κληθεί να παίξετε;

Εγώ δεν είχα σκηνές από το ναυάγιο, που εκεί όλα τα παιδιά έκαναν τρομερά πράγματα. Χαίρομαι πολύ που είμαι σε αυτή την ομάδα των ανθρώπων που κάνουν αυτά τα πράγματα. Δύσκολη σκηνή για εμένα μέχρι στιγμής ήταν μία σκηνή με μία φωτιά που θα παρακολουθήσετε. Αυτή ήταν μία σκηνή με τεχνική δυσκολία. Υπάρχουν και σκηνές με τη Μαρία Ζορμπά, που υποδύεται τη Μαρία, τη γυναίκα του Βλάση, που είναι πιο λεπτές και πρέπει να κρύψεις πράγματα, αλλά δεν είχα κάποια σκηνή που να ήταν πολύ δύσκολη.

Διαβάζοντας το σενάριο στην αρχή, πιστέψατε ότι θα πάει καλά σε ποσοστά τηλεθέασης;

Αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει και με την αύρα των ανθρώπων που συναντιούνται σε μία δουλειά. Ένιωθα, λοιπόν, ότι θα βγει κάτι πολύ ωραίο. Την επιτυχία ποτέ δεν την ξέρεις ούτως ή άλλως. Λίγοι άνθρωποι μπορούν να το καταλάβουν. Και ως σεναριογράφος το λέω, φτιάχνεις κάτι και πιστεύεις πως θα πάει πάρα πολύ καλά, αλλά όταν έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα, με τους θεατές, δεν έχει την αποδοχή που περίμενες. Και αντίθετα, μπορεί να γράψεις κάτι που δεν πιστεύεις πως θα πάει πολύ καλά και πηγαίνει

Πηγή mytv

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ