2023-10-29 11:27:24
Φωτογραφία για O Chrome browser ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΝΑ ΠΡΟΣΑΤΕΥΣΕΙ περισσότερο την ιδιωτικότητα
Η Google ετοιμάζει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται IP Protection για τον Chrome browser, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει μια σημαντική βελτίωση σε ό,τι αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλέστατου web browser. Το εργαλείο IP Protection θα δρομολογήσει την περιήγηση του χρήστη μέσω ενός proxy server που ανήκει στην Google. Αυτό θα βοηθήσει να συγκαλύψει τη διεύθυνση IP, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο τον εντοπισμό του χρήστη κατά την περιήγησή του στο διαδίκτυο. Στο μέλλον, η Google εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακατευθύνει την περιήγηση μέσω δύο ξεχωριστών proxy servers, οι οποίοι θα αποκρύπτουν ακόμη περισσότερο τη διεύθυνση IP. 

 Αυτό είναι σημαντικό επειδή η διεύθυνση IP παρέχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό που μπορεί να εντοπιστεί σε ολόκληρο τον διαδικτυακό χώρο. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη με βάση τους ιστότοπους που επισκέπτεται, το οποίο θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω στόχευση και παρακολούθησή του. Το IP Protection θα είναι αρχικά προαιρετικό και θα επεκταθεί σταδιακά για περιορισμένο αριθμό ιστοσελίδων, καθώς η Google θα αναλύει την πρόοδο και την αποτελεσματικότητά του. Δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία για το πότε θα ξεκινήσει η δοκιμή. 


 Η Google προειδοποιεί ότι το IP Protection δεν αποτελεί παντοδύναμο μέσο για την προστασία της ιδιωτικότητας και ότι η χρήση της νέας της λειτουργίας μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια. Για παράδειγμα, εάν ένας από τους proxy servers της Google παραβιαστεί, ο εισβολέας θα μπορούσε δυνητικά να δει όλη την κίνηση που περνάει από αυτόν και να τη μεταχειριστεί ή να την ανακατευθύνει. Η δρομολόγηση της διεύθυνσης IP μέσω δύο proxy servers θα μπορούσε να βοηθήσει, διασφαλίζοντας ότι κανένας από τους δύο δεν βλέπει τόσο την IP όσο και τη διεύθυνση URL του προορισμού του χρήστη.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ