2024-01-23 09:21:07
Φωτογραφία για Οι κίνδυνοι για την υγεία που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες μετά τα 40
Με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της 42χρονης πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η Sun φέρνει στην επιφάνεια ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες μετά την ηλικία των 40 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του healthstat.gr, ο γιατρός Tom Jenkins είπε στη Sun ότι «πριν από την ηλικία των 40 ετών, πιστεύουμε ότι είμαστε ανίκητοι. Στη συνέχεια, ξαφνικά, οι φίλοι ή οι συγγενείς μας αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και συνειδητοποιούμε έντονα τα ευάλωτα σημεία μας. Ο κίνδυνος για όλους αυξάνεται, ακόμα και για άτομα που είναι δραστήρια και αθλούνται, όπως η Kέιτ Μίντλετον».

Ο Δρ Jenkins, δημιουργός της φαρμακευτικής αγωγής για το κρυολόγημα Centoreze (centoreze.co.uk), αποκαλύπτει τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην πέμπτη τους δεκαετία.

Οστεοπόρωση

Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης. Η πάθηση αυτή δημιουργεί εύθραυστα οστά. Ρωτήστε τον γιατρό σας για τη βαθμολογία σας FRAX, μία εξέταση που χρησιμοποιείται για να προβλέψει την πιθανότητα να έχετε κάποιο κάταγμα τα επόμενα δέκα χρόνια. Εάν διατρέχετε κίνδυνο, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε το ασβέστιο στη διατροφή σας, ή να πάρετε συμπληρώματα. Μπορεί επίσης ο γιατρός να σας συνταγογραφήσει φαρμακευτική αγωγή.

Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση συνήθως επηρεάζει γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών. Τα συμπτώματα είναι ευρέως φάσματος, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στον μηνιαίο κύκλο σας, εξάψεις, μειωμένη σεξουαλική ορμή, αύξηση βάρους και δυσκολία συγκέντρωσης. Ζητήστε από το γιατρό σας μια εξέταση FSH, η οποία ελέγχει τα επίπεδα ορμονών. Εάν απαιτείται, θα σας συνταγογραφηθεί HRT.

Καρκίνος μαστού

Περίπου 7.600 γυναίκες στα 40 τους διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μαστογραφίες γίνονται κάθε πέντε χρόνια για γυναίκες από τα 50 και μετά. Αλλά εάν έχετε παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου ενός στενού συγγενή οποιασδήποτε ηλικίας που είχε καρκίνο του μαστού, ζητήστε έναν έλεγχο νωρίτερα.

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Οι περισσότερες γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είναι ηλικίας 35 έως 44 ετών. Ο προληπτικός έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, η οποία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, μια νοσοκόμα λαμβάνει ένα δείγμα κυττάρων από τον τράχηλό σας χρησιμοποιώντας μια μικρή, μαλακή βούρτσα.

Ακανόνιστος καρδιακός παλμός

Ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής, ή ακανόνιστου καρδιακού παλμού, αυξάνεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Ακόμη και τα πολύ δραστήρια άτομα ή όσοι γυμνάζονται τακτικά κινδυνεύουν. Μπορείτε να ελέγξετε μόνες σας τον σφυγμό σας. Ο ρυθμός πρέπει να είναι σταθερός και τακτικός.

Καρκίνος του εντέρου

Τα ποσοστά αυξάνονται στα 40, με περισσότερες από 2.600 νέες περιπτώσεις να διαγιγνώσκονται σε άτομα κάτω των 50 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μια απροσδόκητη αλλαγή στις κενώσεις του εντέρου, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα ή την εμφάνιση. Μπορεί να εμφανίσετε ανεξήγητη απώλεια βάρους, φούσκωμα και/ή αίμα στα κόπρανα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει ένα κιτ εξέτασης στο σπίτι ώστε να λάβετε ένα δείγμα κοπράνων και στη συνέχεια να το στείλετε σε ένα εργαστήριο για δοκιμή.

Αναιμία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το 30% των γυναικών ηλικίας 15 έως 49 ετών παγκοσμίως έχουν αναιμία. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν έλλειψη ενέργειας, δύσπνοια, αίσθημα παλμών και χλωμό δέρμα. Υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως η βαριά περίοδος, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και η λήψη ιβουπροφαίνης ή ασπιρίνης. Ζητήστε από τον γιατρό σας μια εξέταση για να ελέγξετε τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων σας. Εάν είναι σε χαμηλό επίπεδο, μπορεί να σας συνταγογραφηθούν συμπληρώματα και να σας δοθούν συμβουλές για το πώς να αυξήσετε τον σίδηρο στη διατροφή σας.

Καρκίνος ωοθηκών

Ο κίνδυνος αυξάνεται με την ηλικία, αλλά υπάρχει μια απότομη αύξηση στις γυναίκες ηλικίας 40 έως 44 ετών. Είναι συχνά δύσκολο να διαγνωστεί καθώς οι γυναίκες αναφέρουν ασαφή συμπτώματα όπως φούσκωμα ή πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν την δυσπεψία, την ανεξήγητη απώλεια ή αύξηση βάρους, πιθανό πόνο στην πλάτη, κόπωση, δυσκοιλιότητα και διάρροια. Η πρώτη άμυνα είναι μια εξέταση αίματος που ονομάζεται CA125, η οποία ελέγχει τα επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα. Ένα θετικό τεστ δεν σημαίνει ότι έχετε καρκίνο των ωοθηκών, αλλά μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση.

Υψηλή χοληστερίνη

Ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής αρχίζει να αυξάνεται στα 40. Αυτό συνήθως οφείλεται σε υψηλή χοληστερίνη ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν καπνίζετε ή έχετε οικογενειακό ιστορικό, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο. Θα πρέπει να ελέγχετε τη χοληστερίνη και την αρτηριακή σας πίεση ετησίως εάν τα επίπεδά σας είναι αυξημένα. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ