2024-01-28 21:55:27
Φωτογραφία για ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ οι απάτες με τον κώδικα QR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Kάτι που απασχολεί ακόμη πιο έντονα εν μέσω αυτής της άσχημης κατάστασης τους Έλληνες πολίτες είναι οι απάτες, οι οποίες τον τελευταίο καιρό, σαρώνουν.

Το έγκλημα προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, με χαρακτηριστικά όσα συμβαίνουν πια,  τα QR.

Τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα μικρά τετράγωνα με τα ασπρόμαυρα «πίξελ» έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Τα QRτα βρίσκουμε σε ρεστοράν, σε ξενοδοχεία, στη δημόσια διοίκηση, στους δημόσιους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ακόμα και στα βιβλία που διαβάζουμε. Αν τα φωτογραφίσουμε με το κινητό μας μας οδηγούν απευθείας, δίχως πληκτρολογήματα, αντιγραφές ηλεκτρονικών διευθύνσεων και άλλες καθυστερήσεις σε μια χρήσιμη, κατά περίπτωση, ιστοσελίδα του Διαδικτύου.

Πιστωτικές κάρτες: Γίνονται εικονικές και προστατεύουν από τις online απάτες

Στα χέρια των παρανόμων, ωστόσο, τα απολύτως χρήσιμα και πρακτικά QR – «Quick Response», δηλαδή «γρήγορη απόκριση» – μετατρέπονται σε εργαλεία εξαπάτησης. Δίνουν στα φρικιά της ψηφιακής τεχνολογίας την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση σε κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών ή σε προσωπικά δεδομένα, ώστε να τα εκμεταλλευθούν ποικιλοτρόπως.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ