2024-01-30 07:38:24
Φωτογραφία για Τέμπη: Διώξεις κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ
Ποινική δίωξη σε βάρος δέκα πέντε (15) στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

ΣύνταξηΕλπίδα Κουτσογιάννη

ertnews.gr

Η δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σε διευθυντικά στελέχη, διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και μέλη του Δ.Σ της ΕΡΓΟΣΕ που είχαν τοποθετηθεί ή εργαζόταν στον Οργανισμό μέχρι την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος. Οι νέες διώξεις είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στη διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως καθώς και σε πλημμελήματα, όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια, βαριές σωματικές βλάβες από αμέλεια και ελαφρές σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Οι συγκεκριμένες ποινικές διώξεις ανεβάζουν συνολικά τον αριθμό των διωκόμενων σε τριάντα (30). Συγκεκριμένα, είχαν ασκηθεί διώξεις στο πρόσφατο παρελθόν σε 15 διευθυντικά στελέχη, προέδρους Δ.Σ. και μέλη Δ.Σ. του ΟΣΕ καθώς και σε εργαζόμενους στον σταθμό της Λάρισας. Μέχρι στιγμής, δε είναι δύο οι προφυλακισμένοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση και συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης που είχε βάρδια το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και ο διοικητής επιθεώρησης Θεσσαλίας του ΟΣΕ.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ