2024-04-06 23:35:08
Φωτογραφία για Πολίτης, είδε το SILVER ALERT και εντόπισε τον 45χρονο
Η περιπέτεια του κ. Shoaib Sarwar (Σουάμπ Σαρουάρ) Bhatti (Μπχατί),έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν.

Συγκεκριμένα, ο Shoaib Sarwar (Σουάμπ Σαρουάρ) Bhatti (Μπχατί), 45 ετών, εξαφανίστηκε από τη Δομή Εθελούσιων Επιστροφών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του Αττικού Άλσους, την 04/04/24.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το βράδυ της 05/04/2024 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, την 06/04/2024, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή του. Ο 45χρονος, εντοπίστηκε περιπλανώμενος στην περιοχή της Πεύκης Αττικής. Πολίτης, που είχε δει το SILVER ALERT, αναγνώρισε τον αναζητούμενο και επικοινώνησε με την Εθνική Γραμμή SOS 1065. Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και ο 45χρονος επέστρεψε σε ασφαλές περιβάλλον.


Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου

Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ