2024-04-11 08:46:26
Φωτογραφία για Προσοχή: Σοβαρός κίνδυνος από τσάι που πωλείται και στην Ελλάδα
30 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ενημερώθηκαν από την Γερμανία μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος RASFF, για πιθανό κίνδυνο από τσάι προέλευσης Κίνας που διανέμεται μέσω Ολλανδίας και που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το τσάι, μετά από αναλύσεις, βρέθηκε με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλουμίνιο (1902 mg/kg). Δεδομένης της ανθεκτικότητας του αλουμινίου στο σώμα, η EFSA που έχει συσχετίσει την πρόσληψη αλουμινίου μέσω της διατροφής με τη νόσο Αλτσχάιμερ, έκρινε ότι θα πρέπει να καθοριστεί μια ανεκτή εβδομαδιαία πρόσληψη (TWI) 1 mg/kg σωματικού βάρους/εβδομάδα.

Αρκετές μελέτες σε ζώα καταδεικνύουν επιβλαβείς επιδράσεις στους όρχεις, τα έμβρυα και το ώριμο ή αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα μετά τη χορήγηση διατροφικών ενώσεων αλουμινίου. Η νευροτοξικότητα του αλουμινίου για ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, επομένως εκτίθενται χρόνια σε υψηλές συγκεντρώσεις αλουμινίου, έχει αποδειχθεί. Το αλουμίνιο έχει επίσης προταθεί ότι σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες στον άνθρωπο.

Το προϊόν που έχει ήδη ανακληθεί στη Μάλτα, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Πρόκειται για το τσάι Matcha SHAN WAI SHAN 80gr προέλευσης Κίνας, με ημερομηνία Best Before 30/06/2026. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ