2012-07-03 12:25:08
Φωτογραφία για Ειμαι ερωτευμένη με τον καλύτερο μου φίλο...Δεν ξέρω, τι να κάνω!
Έχει γίνει θέμα ταινιών και πολλών λογοτεχνικών βιβλίων, μια γυναίκα και ένας άντρας να είναι αρχικά φίλοι και μετά ξαφνικά να γίνονται ζευγάρι.

Όταν το βλέπουμε στην μεγάλη οθόνη, μπορεί να μας δημιούργησε πολύ όμορφα συναισθήματα και μεγάλη συμπάθεια.

Μπορείς όμως κάτι τέτοιο να γίνει και στη αληθινή ζωή; Μπορούμε να δημιουργήσουμε ερωτική σχέση με τον καλύτερο μας φίλο;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε ένας ερωτικός δεσμός, πρέπει να περιέχει και το στοιχείο της φιλίας για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε εμπόδια, που πιθανά να παρουσιαστούν.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε όμως για να έχει επιτυχή έκβαση αυτή η μετατροπή από τη φιλία σε ερωτική σχέση;

Πρώτα από όλα εξαρτάται καθαρά από εσάς, για τις επιλογές, που έχετε και ποια ακριβώς χαρακτηριστικά θέλετε να έχει ο σύντροφος σας. Δηλαδή θα ξεκινήσετε να μελετάτε αν όλα αυτά, που επιθυμείτε σε ένα ερωτικό δεσμό, τα έχει ο φίλος σας. Αν υπάρχει συμφωνία σε όλα αυτά, τότε δεν το συζητάμε... προχωράτε κανονικά.


Το επόμενο βήμα είναι να μιλήσετε ανοιχτά για τα συναισθήματα σας και να είστε ευθύς και ξεκάθαρη. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες καταστάσεις. Αν του μιλήσετε υπάρχουν δυο περιπτώσεις, η μια είναι να μην έχει καταλάβει τίποτα για τα συναισθήματα σας και η άλλη είναι να περιμένει να εκδηλωθείτε εσείς πρώτα. Μην φοβάστε την απόρριψη, γιατί αν δεν του μιλήσετε ανοιχτά, δεν πρόκειται να ξεκαθαριστεί, ποτέ αυτό το θέμα. Ακόμα και να αρνηθεί, εσείς θα έχετε πάρει τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει γόνιμο έδαφος για δεσμό.

Εφόσον, υπάρξει το ΝΑΙ, τότε προχωράτε στο επόμενο βήμα το οποίο είναι η γνωριμία σε βαθύτερα επίπεδα. Εδώ είναι το σημείο κλειδί και εδώ είναι που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Προσπαθήστε να έχετε πολύ χρόνο μαζί και να γνωρίσετε τον φίλο σας από όλο και περισσότερο. Ψάξτε να βρείτε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, τα οποία το κάνουν τόσο ερωτικό και τόσο συμπαθή για την ύπαρξη σας.

Σημαντική συμβουλή: Αν θέλετε αυτή η σχέση να προχωρήσει, χρειάζεται να έχει πολλά στοιχεία, και από τη φιλική της πλευρά, αλλά και από την ερωτική της. Μην ξεκινήσετε ζήλειες και άλλα τραγελαφικά χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Εδώ ταιριάζει η παροιμία, αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι και νομίζουμε ότι ταιριάζει απόλυτα.
beu.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ