2012-07-03 17:46:30
Φωτογραφία για Το κυρίαρχο στοιχείο!
του Μηνά Τσαμόπουλου

To γαλανόλευκο χρώμα είναι το κυρίαρχο στοιχείο σε ολόκληρο τον Ολυμπιακό, και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Για το ποδόσφαιρο το έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή που η διοίκηση  άρχισε να φέρνει στο Μεγάλο Λιμάνι όλα τα ελληνόπουλα, που είναι γνήσια ταλέντα. 

Η ανακοίνωση της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά, που μετατέθηκε για σήμερα, είναι ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Το  ουσιώδες είναι να  βαδίσει ο Ζαρντίμ πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία. Και έχει αποδείξει ότι «το έχει» να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και να τους  αναδεικνύει. Το  γεγονός ότι ο Πορτογάλος δεν βιάζεται για μεταγραφές αλλά θέλει πρώτα να αξιολογήσει το υπάρχον δυναμικό της ομάδας δείχνει πολλά και το βασικότερο είναι ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Κάποιοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα  γιατί ο Ολυμπιακός δεν προχωράει σε μεγάλες μεταγραφές, είναι σίγουρο ότι θα φάνε τα μούτρα τους. Ο κόσμος έχει κρίση, βλέπει και αξιολογεί. 


Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κάνει κινήσεις  απλά και μόνο γα τον εντυπωσιασμό. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν βιάζονται.  

Όσο αφορά την ελληνοποίηση  του δαφνοστεφανομένου, έντονο είναι το στοιχείο αυτό και στο μπάσκετ.  Οι ερυθρόλευκοι έχουν μία μαγιά παικτών από πέρσι και απομένει μόνο η υπογραφή του Γιώργου Πρίντεζη ο οποίος   από τη Βενεζουέλα όπου και βρίσκεται με την Εθνική ομάδα τόνισε ότι όσον αφορά στο μέλλον προτεραιότητα έχουν οι «ερυθρόλευκοι». «Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό, είναι η προτεραιότητά μου».

Στο ελληνικό μπάσκετ οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί.  Ο Παναθηναϊκός που είχε βάση του Έλληνες παίκτες που πλαισίωναν και την Εθνική έχει μετά απο σήμερα μόνο τον Μπράμος.  Ο Καϊμακόγλου  πήγε στη Γαλατάσαραι και ο Καλάθης στην Λοκομοτίβ Κούμπμαν. 

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός στηρίζει με παίκτες του την Εθνική με κορυφαίο του χορού τον Βασίλη Σπανούλη και από κοντά ο Γιώργος Πρίντεζης,  Κώστας Παπανικολάου και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε κληθεί στο στάδιο της προετοιμασίας και αποκλείστηκε στη συνέχεια.  

Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον το πάνω χέρι και απομένει η ανακοίνωση του προπονητή που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Το δυνατό ελληνικό στοιχεί που αποτελούσε πάντοτε τη βάση των επιτυχιών του ΠΑΟ , τώρα χαρακτηρίζει την πειραϊκή ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν εφέτος σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ μαζεύοντας τρία πρωταθλήματα, εκ των οποίων το ένα ευρωπαϊκό και ένα κύπελλο.

Οι κινήσεις που γίνονται ακολουθούν ένα σχέδιο τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ. Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν σταθερές και με οικονομική επιφάνεια διοικήσεις που είναι «βαμμένες» Ολυμπιακός.  Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους ως φυσική εξέλιξη.

πηγή: olympiacos24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Μανωλάς στα ερυθρόλευκα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Μανωλάς στα ερυθρόλευκα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ