2012-07-04 08:47:04
Φωτογραφία για Ολλανδικό ακροδεξιό κόμμα «έχασε» δύο βουλευτές
Δεν ξεκίνησε πολύ καλά η προεκλογική εκστρατεία του ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού Χιρτ Βίλντερς, καθώς δύο κοινοβουλευτικά στελέχη του εγκατέλειψαν τον ξενόφοβο και αντιευρωπαϊκό σχηματισμό του, εγκαλώντας τον ότι τον διοικεί με μεθόδους. ..

Βορείου Κορέας. Την ώρα που ο Βίλντερς προβάλλει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου ως «μέγα δημοψήφισμα» για την έξοδο από την ευρωζώνη, δύο βουλευτές του Ελευθέρου Κόμματος (PVV) ανήγγειλαν μέσω Twitter την παραίτησή τους, ενώ λίγο αργότερα δήλωσαν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο πως ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος προσιδιάζει σε αυτόν του βορειοκορεατικού «πολιτμπιρό».

Ο Βίλντερς λαμβάνει τις αποφάσεις χωριστά από τα άλλα μέλη του κόμματος και «όλα στρέφονται γύρω από τον Βίλντερς», δηλώνουν οι βουλευτές Βιμ Κορτενέφεν και Μαρσιάλ Ερνάντεθ.

Οι δύο παραιτηθέντες τόνισαν πως ο πρώην αρχηγός τους μονομερώς αποφάσισε να σταματήσει τις διαβουλεύσεις για τα μέτρα λιτότητας, επιταχύνοντας με τον τρόπο αυτό την πτώση της κυβέρνησης, και παραπονέθηκαν πως ουδέποτε συμβουλεύθηκε τα άλλα μέλη του κόμματος για τα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας.


Με τις σημερινές αποχωρήσεις είναι πλέον τρεις οι βουλευτές που έχουν εγκαταλείψει τις γραμμές του Κόμματος της Ελευθερίας μέσα στους τελευταίους μήνες, αφήνοντας με 21 έδρες στο Κοινοβούλιο την παράταξη του Βίλντερς, που είναι πλέον το τρίτο σε δύναμη κόμμα και ισοδύναμο με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Ο Βίλντερς έχει αναγάγει την προεκλογική εκστρατεία σε σταυροφορία κατά του ευρώ, τονίζοντας πως «σε ό,τι μας αφορά, η 12η Σεπτεμβρίου θα είναι ένα μέγα δημοψήφισμα αναφορικά με την ΕΕ».

Σε προεκλογική του ομιλία στη Χάγη, εγκαινιάζοντας τη γραμμή του κόμματος ΡVV, ο Βίλντερς κατήγγειλε «το ευρώ, τον ΕΜΣ, τους μη εκλεγμένους γραφειοκράτες, τα 'αποφασίζομεν και διατάσσομεν' των Βρυξελλών για τις δημοσιονομικές περικοπές και τη μετανάστευση».

«Η ΕΕ είναι για εμάς το θέμα για το οποίο η Ολλανδία αναμένει απαντήσεις», τόνισε ο Βίλντερς.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ