2012-07-04 18:39:13
Φωτογραφία για Μετά το φονικό στον Προφήτη Ηλία, ο Στέφανος Κοκολογιάννης παραθέτει τη δική του εκδοχή για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί
Βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εδώ και 10 μέρες, από τότε που η οικογένεια του πρωταγωνίστησε στο διπλό φονικό του Προφήτη Ηλία και με αφορμή τη σημερινή απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ο Στέφανος Κοκολογιάννης μίλησε στο Cretalive παραθέτοντας την άποψη του... όχι για τα αιματηρά περιστατικά, αλλά για το κλίμα που δημιουργήθηκε στο χωριό για τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειας του (Το Cretalive παραθέτει τις απόψεις του όπως καταγράφονται όπως έχει δεοντολογική υποχρέωση κάτι που έκανε και με την άλλη πλευρά).

Στενοχωρεμένος για τα όσα συνέβησαν, μιλάει για το κλίμα "δαιμονοποίησης" και εξοστρακισμού της οικογένειας του που διατύπωσαν οι φορείς του χωριού, και που όπως λέει, "κάποιοι απ΄αυτούς γρήγορα ξεχνάνε".

"Είναι τυχαίο πως από το κρεοπωλείο του αδελφού μου περνούσε όλο το χωριό και ψώνιζε κρέας; Πως την κίνηση που είχε λίγα κρεοπωλεία του νομού Ηρακλείου την είχαν και πως ταιριάζει αυτό το γεγονός με την άποψη πως ήμασταν ανεπιθύμητοι στο χωριό μας; Είναι επίσης τυχαίο πως το Ελαιουργείο της οικογένειας μας είχε την περισσότερη κίνηση; Πώς γίνεται να αλέθει όλο το χωριό σε κάποιους που είναι μισητοί; Αφού δεν με θέλανε γιατί εκλέχτηκα πρώτος στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, γιατί η νύφη μου πήρε τις περισσότερες ψήφους στις δημοτικές εκλογές, πως μπορείς να "σταυρώσεις"κάποιον που θέλει το κακό σου;

Είναι δυνατόν να είμασταν ο φόβος και ο τρόμος του χωριού και να είμαστε πρώτοι στις προτιμήσεις τους; Γιατί δεν ρωτάτε με ποια κριτήρια μας επέλεξαν οι 150 οικογένειες με τις οποίες έχουμε κουμπαριές στο χωριό";

Κι όταν τον ρωτάς "μα πως γίνεται να βγαίνουν όλοι οι φορείς του χωριού και να σου ρίχνουν το ανάθεμα με πρώτους και καλύτερους τους ιεερείς του Προφήτη Ηλία", τότε ξεσπά: "Οι παπάδες που τώρα πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια να μας διώξουν από το χωριό, ήταν οι ίδιοι που πρώτα απ΄όλους πήγαιναν στο κρεοπωλείο του αδελφού μου και έπαιρναν τα δώρα και τα πεσκέσα για τις εκδηλώσεις που διοργάνωναν.

Και βέβαια, ο Γιώργης πάντα πρόθυμος να προσφέρει στο χωριό, έδινε τα περισσότερα
. Τότε ήμασταν καλοί και κουβαρντάδες και θέλανε την προσφορά μας και τώρα είμαστε οι δαίμονες που φταίμε για όλα όσα συνέβησαν στο χωριό τα τελευταία 20 χρόνια" αναρωτιέται, με παράπονο, ο 35χρονος επιχειρηματίας.

"Πως γίνεται όταν είναι τέτοιος κάποιος, όπως λένε τώρα όσοι μας κατηγορούν, να είναι αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ, να είναι υπεύθυνος του περιοδικού που βγάζει η επιχείρηση και γενικά να έχει σέβας και έξω από τα όρια του χωριού";

Ο Στεφανής, όπως τον ξέρει κανείς πια κι όχι μόνο στα στενά όρια του Προφήτη Ηλία αλλά και στα γεωγραφικά όρια εκτός Κρήτης χάρη στη συμμετοχή του στο τηλεπαιγνίδι MISSION που τον έκανε ευρύτατα γνωστό, υποστηρίζει πως όχι μόνον δεν είναι έτσι που τα παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι του Προφήτη Ηλία αλλά ο αδελφός του, ο κρεοπώλης που από τις δικές του σφαίρες έπεσαν νεκροί τόσο ο Πρίαμος Ξυδάκης όσο και ο Μανόλης Σταυρουλάκης, πρόσπαθησε λίγες μέρες πριν το φονικό να φέρει πιο κοντά δύο οικογένειες που, λόγω πυροβολισμών, είχαν ψυχρανθεί και υπήρχε μίσος ανάμεσα τους.

Η κουβέντα με τον Στεφανή διακόπηκε απότομα.

Ο Αλέξης Κούγιας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια να ανοιχτείς σε δημοσιογράφους όταν ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος σε μια υπόθεση. Γνωστό αυτό.. Όταν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι φωτίζουν μια σοβαρή ποινική υπόθεση, πρωταγωνιστής είναι ο Αλέξης.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ