2012-07-05 09:58:06
Φωτογραφία για Τι βγαίνει στο σφυρί
Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης συμφώνησαν ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης και να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν δημόσιοι οργανισμοί Όλοι συμφώνησαν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησε και τις τρεις πλευρές ήταν η αποκρατικοποίηση τμημάτων της ΔΕΗ και η κατάτμησή της σε επιμέρους εταιρείες (λιγνιτικές μονάδες, δίκτυο κ.λπ.) και δεν αποκλείεται να γίνει ειδική αναφορά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αύριο στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες -ακόμη και εντός του Αυγούστου- για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, των Κρατικών Λαχείων και των τριών θυγατρικών της ΑΤΕ (ΣΕΚΑΠ, Βιομηχανία Ζάχαρης, Δωδώνη).

Παράλληλα, θα τρέξουν και οι συμβάσεις παραχώρησης για λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια και τμήματα της Εγνατίας Οδού ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προωθηθεί η μεταβίβαση του ΟΠΑΠ για την οποία καταγράφονται σοβαρές ενστάσεις και εντός της ΝΔ.


Στη χθεσινή συνατηση των τριών εκπροσώπων των κομμάτων της συγκυβέρνησης συμφωνήθηκε να μην επεκταθεί η εφεδρεία σε επιπλέον δημοσίους υπαλλήλους, αλλά να εφαρμοστεί με αυστηρότητα το μέτρο των υποχρεωτικών μετατάξεων ιδιαίτερα στους υπαλλήλους φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τέλος ανοιχτό παραμένει όπως αναφέρει το parapolitika.gr, το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ιδιαίτερα για εκείνους που υπέγραψαν τέτοιες συμβάσεις τα τελευταία δυο χρόνια.

Όπως όλα δείχνουν, απόφαση της κυβερνητικής τριμερούς είναι να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ