2012-07-05 13:57:03
Φωτογραφία για Ο ένας «λεφτά υπάρχουν», ο άλλος «θα μειώσω τους φόρους»
Από την μαύρη ώρα που βγήκε πρωθυπουργός ο ΓΑΠ διακηρύττοντας το «λεφτά υπάρχουν» μας έχουν ρημάξει στους φόρους. Φόροι στα ακίνητα, αυξήσεις ΦΠΑ, ειδικοί φόροι, special χαράτσια και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Όσο ήταν αντιπολίτευση η Νου Δου φώναζε ότι με τόσους φόρους η αγορά θα καταρρεύσει και στα ταμεία θα μπαίνουν τελικά λιγότερα χρήματα. Έγινε αυτό και χειρότερα ακόμα γιατί η αγορά διαλύθηκε και οι μόνες επιχειρήσεις που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι αυτές που πουλάνε λουκέτα.

Περπατάς σε εμπορικά κέντρα και δρόμους που κάποτε ήταν γεμάτες κόσμο και το μόνο που βλέπεις είναι άδειες βιτρίνες και ένα πακέτο λογαριασμούς που έχουν ρίξει οι ταχυδρόμοι κάτω από την πόρτα.

Τα Σάββατα έβλεπες χαρούμενους ανθρώπους και οικογένειες που έβγαιναν βόλτα και τώρα κυκλοφορούν ελάχιστοι, σκυθρωποί και φοβισμένοι. Όσα μαγαζιά επιβίωσαν αναγκάστηκαν να απολύσουν κόσμο και να μειώσουν μισθούς ενώ οι ανεργία σπάει κάθε μήνα νέο ρεκόρ.


Δυο προεκλογικές υποσχέσεις έπεισαν (όσους έπεισαν) τον κόσμο και βγήκε ο Σαμαράς. Η πρώτη ήταν ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ και η δεύτερη ότι θα μειώσει τους φόρους σε λογικά επίπεδα ξεκινώντας με το ΦΠΑ. Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τότε που βγήκε και δεν έχει ακουστεί τίποτα. Το μόνο που καταλάβαμε πολύ καλά ήταν το «Θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας με τους δανειστές».

Τις δεσμεύσεις τους με τους πολίτες θα τις τιμήσουν; Χίλιες φορές είχαν πει ότι η αγορά καταρρέει και οι φόροι πρέπει να μειωθούν άμεσα.

Ορίστε, τώρα που είστε κυβέρνηση μπορείτε να τους μειώσετε κύριε Πρωθυπουργέ. Και πρέπει να το κάνετε άμεσα αν δεν θέλετε να πεθάνουν και αυτοί οι λίγες επιχειρήσεις που έμειναν και φυτοζωούν. Υποτίθεται ότι αφού ήταν βασική σας εξαγγελία το είχατε μελετήσει και ήσασταν έτοιμοι να το πράξετε.

Μην κάνετε το «Θα μειώσω τους φόρους» τραγικό ανέκδοτο όπως το «Λεφτά υπάρχουν» γιατί δεν αντέχουμε κι άλλο μαύρο χιούμορ.

Αναγνώστης
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ