2012-07-06 11:16:27
Φωτογραφία για Ο Στουρνάρας παραδέχθηκε ότι είμαστε εκτός στόχων του προγράμματος
Νέο μήνυμα προς την τρόικα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις ώστε στη συνέχεια ζητήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα σταθερότητας, έστειλε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας. Σε δήλωση που έκανε στους Financial Times ο υπουργός τονίζει ότι «το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων». Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, ο υπουργός πρόσθεσε πως ο κυβερνητικός συνασπισμός θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις προτού ζητήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 174 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

H δήλωση που φέρεται να έκανε ο κ. Στουρνάρας αναφέρει:

"Το πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας προτού το επαναφέρουμε πίσω σε τροχιά".

Το δημοσίευμα, πάντως, φέρει τον τίτλο :«Η Ελλάδα παραιτείται του αιτήματός της για χαλάρωση των όρων του προγράμματος» σε μια προφανή προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, η ανάλυση ξεκινά λέγοντας πως η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά αναζήτησης πιο ήπιων όρων για το δεύτερο πακέτο στήριξης, μετά τις προειδοποιήσεις πως αυτά θα απορρίπτονταν από τους διεθνείς πιστωτές.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βρήκε δυνατούς «συμμάχους»!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βρήκε δυνατούς «συμμάχους»!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ