2012-07-06 13:14:04
Φωτογραφία για «Εξαντλούμε όσους πληρώνουν, αφήνουμε όσους διαφεύγουν»
Επικριτικός για τη φορολογική πολιτική των τελευταίων δύο ετών εμφανίσθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ κ. Κ. Μίχαλος μιλώντας σε κοινή σύσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε πως  η υπερφορολόγηση της τελευταίας διετίας είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα των συνεπών φορολογουμένων, να συνεχιστεί η φοροδιαφυγή των επιτήδειων και τα έσοδα να μειώνονται αντί να αυξάνονται.

«Έστω και τώρα, αυτή η καταστροφική πορεία πρέπει να αναστραφεί. Εάν θέλει η νέα κυβέρνηση να βάλει φρένο στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, πρέπει να αλλάξει πολιτική στο θέμα της φορολογίας. Και σε αυτή την προσπάθεια, οφείλει επιτέλους να ακούσει τις προτάσεις τόσο των εργαζομένων, όσο και της αγοράς», τόνισε χαρακτηριστικά .

Ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ,γράφει tovima.gr , τόνισε πως οι προτεραιότητες στο φορολογικό πεδίο πρέπει εφεξής να εστιάζουν στη μείωση της υπερβολικής επιβάρυνσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, στη δικαιοσύνη και ισονομία στις σχέσεις κράτους – φορολογούμενου, στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, στον εκσυγχρονισμό και απλοποίηση του συστήματος και στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ