2012-07-07 11:12:09
Φωτογραφία για Ιταλία: Κίνδυνος... λουκέτου για 30 ημέρες στην Apple
Τριάντα ημέρες έχει στη διάθεσή της η Apple για να αναλάβει δράση, προκειμένου να μην κλείσουν τα καταστήματά της στην Ιταλία για 30 ημέρες, μετά την καταδίκη της για παραπλάνηση των καταναλωτών.

Η εταιρεία - κολοσσός του είδους της "παρέλειψε" να ενημερώσει τους καταναλωτές για τη δυνατότητα δωρεάν service των συσκευών τους, για τα επόμενα δύο χρόνια μετά την αγορά τους.

Στα τέλη του 2011 είχε υποχρεωθεί από ιταλικό δικαστήριο να πληρώσει πρόστιμο 900.000 δολαρίων για αυτόν τον λόγο και σήμερα, η έφεση που είχε ασκήσει στην απόφαση, απορρίφθηκε.

Τώρα, εάν δεν αποκαταστήσει την πραγματικότητα, αντιμετωπίζει "ποινή" λουκέτου για 30 ημέρες όλων των καταστημάτων και εγκαταστάσεών της στην Ιταλία, καθώς και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Πριν λίγες μέρες, η Apple υποχρεώθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Αυστραλίας να πληρώσει πρόστιμο ύψους εκατομμυρίων ευρώ, για τον ίδιο λόγο.

Η Επιτροπή είχε κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας, κατηγορώντας την ότι δεν λέει όλη την αλήθεια, σχετικά με τις δυνατότητες των νέων iPad και αποδείχθηκε, ότι πράγματι η συσκευή δεν ανταποκρίνεται στην παραπλανητική διαφήμιση της εταιρείας.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ