2012-07-16 13:31:10
Φωτογραφία για Παρουσιάστηκε στη Τρίπολη....Στα «χακί» ο διευθυντής του Αλ. Τσίπρα...
Ο πιο κοντινός συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς παρουσιάστηκε στο στρατό ξηράς για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ντύθηκε στα χακί και παρουσιάστηκε στην Τρίπολη. Ο κ Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι παλιός και καλός φίλος του κ Τσίπρα, παράτησε την Σκοτία όπου διέμενε για περίπου έντεκα χρόνια, γύρισε στην Ελλάδα και ανέλαβα τα ηνία του Συνασπισμού. Ωστόσο ο κ Παππάς δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και φαίνεται ότι πλέον ήρθε η ώρα να υπηρετήσει την πατρίδα του. Τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο Θοδωρής Κόλλιας.

Ποιός είναι ο "Χαιλάντερ" του Τσίπρα

Παράτησε τα πάντα στη Σκοτία και γύρισε στην Ελλάδα μόλις ο παλιός καλός του φίλος Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τα ηνία του Συνασπισμού. Ξεπερνώντας τα εμπόδια των Συνιστωσών και την αποχώρηση Κουβέλη, πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και σήμερα μπαίνει μπροστά στη μετωπική επίθεση κατά των παραδοσιακών ΜΜΕ μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων, αλλά και του Twitter.


Στο σκληρό προεκλογικό ροκ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., τα δύο κόμματα ρίχνουν στον αγώνα τα καλύτερα στελέχη τους επιχειρώντας να ακυρώσουν ο ένας τα επιχειρήματα του άλλου, να πείσουν τους πολίτες για την ορθότητα του προγράμματος και να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους… Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από την πολυφωνία των απόψεων που εκφράζονται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας έριξε στην τηλεοπτική μάχη έναν από τους στενότερους συνεργάτες του, τον κ. Νίκο Παππά. Θεωρείται το alter ego του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού βρίσκεται στη θέση του διευθυντή του γραφείου του τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2008 ο κ. Παππάς βρισκόταν στη Γλασκόβη της Σκοτίας. Εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ. Λίγους μήνες πριν είχε γεννηθεί η πρώτη του κόρη και η επιστροφή στην Ελλάδα δεν βρισκόταν στα σχέδιά του. Ζούσε ήδη στη Γλασκόβη και στο Εδιμβούργο (όπου είχε κάνει το master του) επί 11 χρόνια και μάλλον είχε επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται στη Σκοτία.

Ολα αυτά όμως έως τη στιγμή που δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον παλιό του φίλο και σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο είχαν γνωριστεί το 1995 στη Σπουδάζουσα. «Κατεβαίνω για πρόεδρος του Συνασπισμού. Σε θέλω για διευθυντή του γραφείου μου.

Πρέπει να γυρίσεις πίσω», του είχε πει ο κ. Τσίπρας. Η πρόταση έπεσε σαν κεραμίδα στον κ. Παππά. Δύο ημέρες μετά απαντούσε στον κ. Τσίπρα ότι επιστρέφει στην Ελλάδα. Οπως εξηγεί ο ίδιος, η απόφαση να παρατήσει την πανεπιστημιακή καριέρα στη Σκοτία, να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ξεκινήσει από την αρχή ήταν δύσκολη.

Απο τις διαρροές στο 16,78%

Στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, οι σχέσεις μεταξύ των εσωτερικών πολιτικών τάσεων του Συνασπισμού ήταν προβληματικές, ενώ και μεταξύ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούσε δυσπιστία. Οι δυσκολίες έγιναν μεγαλύτερες τα επόμενα δύο χρόνια, με αποκορύφωμα το 2010 που ο κ. Φώτης Κουβέλης και μια ομάδα στελεχών που ανήκαν στη λεγομένη Ανανεωτική Πτέρυγα, αποχώρησαν από τον Συνασπισμό για να ιδρύσουν το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μετά τη διάσπαση πολλοί θεωρούσαν ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να μπει στη Βουλή. Δύο χρόνια μετά, όμως, το κόμμα του κ. Τσίπρα όχι απλώς πέρασε το όριο του 3%, αλλά συγκέντρωσε ποσοστό 16,78% και αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα. Στη συνείδηση των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που την εποχή του μνημονίου, των σκληρών μέτρων προσαρμογής, της ανεργίας, της μείωσης μισθών και συντάξεων έκανε πραγματική αντιπολίτευση. Η ομάδα των συνεργατών του κ. Τσίπρα, κορυφαίο μέλος της οποίας είναι ο κ. Παππάς, πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δυσκολότερο όμως είναι μετά τις εκλογές, που το κόμμα κλήθηκε να διαχειριστεί την επιτυχία προσπαθώντας να δικαιώσει τις απαιτήσεις των παλαιών οπαδών και τις προσδοκίες των νέων υποστηρικτών του Συνασπισμού.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ληφθεί πολλές αποφάσεις, κάποιες από τις οποίες δύσκολες, όπως η μετωπική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και στη λεγόμενη διαπλοκή, έντυπη και ηλεκτρονική. Παρότι θεωρείται ήπιων τόνων, πριν από λίγες ημέρες ο κ. Παππάς έγραψε στο Twitter «Δήλωση Σαμαρά=πρωτοσέλιδα Εθνους και Νέων», σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι με τις ενέργειές του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ρήγματα στις διεθνείς συμμαχίες της χώρας, στα οποία προστέθηκε η δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. ότι ο κ. Τσίπρας είναι αφελής και επικίνδυνος...

Μέσω σύντομων μηνυμάτων στο Twitter ο κ. Παππάς συνέχισε την αντιπαράθεση του Συνασπισμού με το MEGA, όσον αφορά στον χαρακτηρισμό «Ολαντρέου» που απέδωσε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ: «Η αγανάκτηση του Μέγκα για το Ολαντρεού είναι εντυπωσιακή. Για τις προσβλητικές δηλώσεις των άλλων εναντίων μας επιχαίρουν». Για το «Εθνος» έγραψε: «Εάν η διαπλοκή του Εθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war...».

Παράλληλα με τον πόλεμο μέσω… αντιπροσώπων, το δεξί χέρι του κ. Τσίπρα πύκνωσε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις προσπαθώντας να κάνει πιο καθαρό το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες και να αμβλύνει τις απόψεις στελεχών που δημιουργούσαν εικόνα Βαβέλ.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στον ALPHA ο κ. Παππάς απέκρουσε με «σκοτσέζικο ντους» τις τοποθετήσεις πολιτικών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλαν ότι μετά τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των καταθέσεων περίπου 1 δισ. ευρώ έκανε φτερά από τις τράπεζες, καλώντας τους συνομιλητές του να προσέξουν μη σπείρουν τον πανικό στον κόσμο με τα λεγόμενά τους… Την ίδια ώρα ξεκαθάριζε την πολιτική του Συνασπισμού για την ακύρωση του μνημονίου και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. «Η δανειακή σύμβαση μπαίνει από την αρχή σε επαναδιαπραγμάτευση. Το μνημόνιο και οι σχετικοί νόμοι θα καταργηθούν. Δεν θα μειώσουμε τους μισθούς», τόνιζε ο κ. Παππάς διευκρινίζοντας ότι δημοψήφισμα θα γίνει μόνο αν οι Ευρωπαίοι δεν δεχτούν αλλαγές και επιμείνουν στην παλιά συμφωνία. Παράλληλα, και λόγω των σπουδών του στα οικονομικά, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα είναι ένας από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να επιδοτηθούν με μετοχές δημόσιων οργανισμών που το μνημόνιο επιβάλλει να ιδιωτικοποιηθούν, ενώ ελπίζει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς ώστε ο πρόεδρος κ. Ολάντ να εξαρτάται από τον κ. Ζαν-Λικ Μελανσόν και να δημιουργηθεί ανάχωμα στις πολιτικές της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ