2012-07-16 14:38:44
Φωτογραφία για Το φαγητό εκτός σπιτιού μάς παχαίνει
Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε τους φίλους σας έξω για φαγητό και θα αστειευτείτε για το γεγονός ότι θα ξεχάσετε τη δίαιτά σας για λίγο, ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε ξανά, υποστηρίζουν οι ερευνητές του Κέντρου Αντικαρκινικής Έρευνας «Fred Hutchinson». Η ανάλυσή τους βασίστηκε σε δεδομένα από 123 υπέρβαρες έως και παχύσαρκες γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών και κατέληξε στα ακόλουθα ενδιαφέρονται συμπεράσματα:

- Οι γυναίκες που έτρωγαν μεσημεριανό εκτός σπιτιού τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα έχασαν κατά μέσο όρο 2,3 λιγότερα κιλά σε σχέση με εκείνες που γευμάτιζαν έξω λιγότερο συχνά.

- Οι γυναίκες που παρέλειπαν κάποιο γεύμα της ημέρας έχασαν περίπου 3,6 λιγότερα κιλά σε σύγκριση με εκείνες που φρόντιζαν να τρώνε όλα τα γεύματα της ημέρας (π.χ. κάθε 3-4 ώρες).

- Οι γυναίκες που παρακολουθούσαν συστηματικά και κατέγραφαν τι και πόσο τρώνε έχασαν περίπου 2,7 περισσότερα κιλά σε σχέση με εκείνες που δεν τα κατέγραφαν.

Επομένως, αν δεν θέλετε να «χαλάσει» η δίαιτά σας και θέλετε να κρατήσετε τη γραμμή σας καλό είναι να αποφεύγετε να τρώτε έξω, να μην παραλείπετε γεύματα και να κρατάτε ένα ημερολόγιο διατροφής.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the «Academy of Nutrition and Diabetes» (η πρώην «Journal of the American Dietetic Association»).
vita.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ