2012-07-16 21:58:52
Φωτογραφία για Φώτης Κουβέλης κατά όσων αναλαμβάνουν αυτόκλητα την προστασία της ζωής Ελλήνων και λαθρομεταναστών..Σφοδρή επίθεση από τον Π.Κωνσταντίνου..
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Νίκο Δένδια.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στις εξής δηλώσεις:

"Η προστασία της ζωής του πολίτη δεν μπορεί να υποκαθίσταται από κανέναν εξωθεσμικό μηχανισμό, ούτε από κείνους οι οποίοι αυτόκλητα αναλαμβάνουν την προστασία της ζωής των ελλήνων πολιτών, αλλά ούτε και από αυτόκλητες υπερασπιστές των ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας".

"Είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω με τον κ. Υπουργό, για όλα εκείνα τα οποία προσδιορίζουν τις διεκδικήσεις και τους στόχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Για μας είναι μείζον αγαθό η προστασία της υγείας, της ζωής και της ασφάλειας του πολίτη" δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 "Η προστασία της ζωής του πολίτη δεν μπορεί να υποκαθίσταται από κανέναν εξωθεσμικό μηχανισμό, ούτε από κείνους οι οποίοι αυτόκλητα αναλαμβάνουν την προστασία της ζωής των ελλήνων πολιτών, αλλά ούτε και από αυτόκλητες υπερασπιστές των ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας".


"Η υπόθεση του εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας είναι μία συνεχής διαδικασία η οποία ποτέ δεν πρέπει να σταματήσει".

"Τα σώματα ασφαλείας πρέπει να βρίσκονται υπό διακομματικό έλεγχο και στήριξη".

Π.Κωνσταντίνου: « Φώτη Κουβέλη διάλεξε μεριά: με τον νόμο, την τάξη και το ρατσισμό η με το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα;»

ΔΗΛΩΣΗ Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αποτελεί στοιχειώδη αρχή να ΜΗΝ εξισώνει τους φασίστες με τους αντιφασίστες. Δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής που μπήκαν νύχτα στα σπίτια των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα με τους αντιφασίστες που διαδήλωσαν ενάντια στην επίθεση αυτή. Δεν ανήκουν στην ίδια πλευρά οι τραμπούκοι που χτυπάνε με λοστούς στον Άγιο Παντελεήμονα και τη Πλατεία Αττικής με την κάλυψη της Αστυνομίας και οι αντιφασίστες διαδηλωτές που τους έχουν καταγγείλει. Δεν ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο οι τραμπούκοι που ζητάνε κλείσιμο μαγαζιών στη Νίκαια η να φύγουν τα παιδιά των μεταναστών από τα νηπιαγωγεία με το κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στα πογκρόμ και διαδήλωσε κατά χιλιάδες στη Νίκαια.

Αντί ο Φώτης Κουβέλης να επιτίθεται στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, μετά μάλιστα από επίσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που ευθύνεται για την συνεργασία ΕΛΑΣ-νεοναζί, ας διεκδικήσει την διεύρυνση του νόμου για την ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών. Ας μην αφήσει τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα να ποδοπατηθούν για χάρη της συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσουν μέτρα σωτηρίας των Τραπεζιτών. Ας διεκδικήσει να μπει τέλος στη συνεργασία ΕΛΑΣ-νεοναζί, στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας και στα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης που φτιάχνει.

Για αυτό ο κόσμος που στήριξε ΔΗΜΑΡ πρέπει να ανακαλέσει στη δημοκρατική τάξη τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Φώτη Κουβέλη διάλεξε μεριά: με τον νόμο, την τάξη και το ρατσισμό η με το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα;
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ