2012-07-17 08:24:09
Φωτογραφία για Αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ από την RBS
Ο επικεφαλής της θυγατρικής στην Ιρλανδία της Royal Bank of Scotland Τζιμ Μπράουν δήλωσε σήμερα ότι η τράπεζα θα καταβάλλει «δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις», επειδή στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών της παρουσιάστηκαν πάρα πολλά σφάλματα, «τα οποία θα αποκατασταθούν μετά την παρέλευση λίγων εβδομάδων», όπως δήλωσε ο ίδιος. «Θα πρόκειται για σημαντικό ποσό, θα ανέρχεται δε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο Μπράουν σε δηλώσεις του στο ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE.

Ο Μπράουν παραιτήθηκε προ δεκαπενθημέρου από μια έκτακτη αμοιβή.

Στην RBS χρειάστηκε ένας μήνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για να επιλύσει το ζήτημα με τις δυσλειτουργίες στο δίκτυο των υπολογιστών της και άρα και των μηχανημάτων αυτομάτων τραπεζικών συναλλαγών της (ATMs). Άνθρωποι που έκαναν διακοπές στο εξωτερικό εξαιτίας των προβλημάτων αυτών στερήθηκαν τον μισθό τους, ενώ στο εσωτερικό οι δικαιούχοι δεν ήταν σε θέση να εξοφλήσουν οικιακούς λογαριασμούς ή να κάνουν άλλες συναλλαγές.

Η θυγατρική της RBS στην Ιρλανδία έχει τον τρίτο σε μέγεθος κύκλο εργασιών στον τραπεζικό κλάδο της χώρας. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε την έπληξαν σε σημαντικό βαθμό στο πεδίο των δημόσιων σχέσεων, σχολίασε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η τράπεζα θα διαπραγματευτεί με το ρυθμιστικό φορέα των τραπεζών το πώς θα δοθούν κατά περίπτωση οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
e-Επιλογές (16-7-2012)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-Επιλογές (16-7-2012)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ