2012-07-17 08:29:03
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε το φάρμακο Truvada για την πρόληψη του AIDS
Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) έδωσε την έγκρισή της για την εμπορία του αντιρετροϊκού φαρμάκου Truvada, του πρώτου σκευάσματος για την πρόληψη του AIDS.

Η FDA έδωσε το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του σκευάσματος Truvada «προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού HIV σε υγιή άτομα που  διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να μολυνθούν», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Truvada μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά προτού ο χρήστης του να έρθει σε επαφή με τον ιό σε συνδυασμό με ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές, όπως η χρήση προφυλακτικών και άλλων μέσων, υπογραμμίζει η FDA.

Πάντως επισημαίνεται ότι το Truvada δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές.

Το συγκεκριμένο φάρμακο είχε εγκριθεί από την FDA τον Αύγουστο του 2004 για χρήση σε συνδυασμό με άλλα αντιρετροϊκά σκευάσματα για τη θεραπεία ενηλίκων και παιδιών άνω των 12 ετών που ήταν φορείς του ιού.

Μια κλινική δοκιμή από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 έδειξε ότι το Truvada είχε και προληπτική δράση καθώς μείωσε κατά 44% τον κίνδυνο μόλυνσης σε ομοφυλόφιλους άνδρες που χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα και προφυλακτικό.

Αλλη κλινική μελέτη έδειξε ότι το Truvada μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης έως και 75% σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, από τα οποία ο ένας σύντροφος είναι οροθετικός.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ