2012-07-17 16:34:10
Φωτογραφία για Ιράν:Πηγή ανασφάλειας η παρουσία των ΗΠΑ.
Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στον Κόλπο αποτελεί "πηγή ανασφάλειας", ανακοίνωσε σήμερα το Ιράν, μετά τη χθεσινή επίθεση αμερικανικού στρατιωτικού πλοίου σε μικρό αλιευτικό σκάφος ανοιχτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

"Αυτό το περιστατικό αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα αυτού που λέει η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν , ότι η παρουσία των ξένων δυνάμεων αποτελεί πηγή ανασφάλειας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ.

"Συμβουλεύουμε τις δυνάμεις να αποφεύγουν τις προκλητικές ενέργειες (...) ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη περιστατικών αυτού του είδους", πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έχει ενισχύσει την παρουσία του στον Κόλπο για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη κρίση με το Ιράν, το οποίο έχει απειλήσει επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες να κλείσει τα στρατηγικά Στενά του Χορμούζ, από όπου διέρχεται το ένα τρίτο του παγκόσμιου πετρελαίου που μεταφέρεται δια θαλάσσης, στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση ή διακυβεύονται τα ζωτικά του συμφέροντα.

Η Τεχεράνη καταδικάζει τακτικά την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και κυρίως στον Κόλπο, λέγοντας ότι αποτελούν παράγοντα εντάσεων και ανασφάλειας.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ