2012-07-17 20:33:02
Φωτογραφία για Αύξηση των εργάσιμων ημερών σχεδιάζει η κυβέρνηση Μόντι
Αύξηση των εργάσιμων ημερών κατά μια εβδομάδα, σχεδιάζει η κυβέρνηση του Μάρο Μόντι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει... το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Η αρχή πρόκειται να γίνει μάλλον με την απάλειψη των αργιών που συνδέονται με τους διάφορους πολιούχους: τον 'Αγιο Τζενάρο στη Νάπολη, Αμπρότζιο στο Μιλάνο και τους αγίους Πέτρο και Παύλο στην Αιώνια Πόλη.

Οι μεγάλες θρησκευτικές αργίες δεν μπορούν να καταργηθούν, λόγω ειδικής σύμβασης του ιταλικού κράτους με το Βατικανό. Σε ότι αφορά άλλες γιορτές, όπως εκείνη της 25ης Απριλίου, για την απελευθέρωση από τον φασισμό ή της Πρωτομαγιάς, αναμένεται να εξετασθούν σε μια δεύτερη φάση, έστω και αν υπάρχει η κάθετη αντίθεση των συνδικάτων και των αντιστασιακών οργανώσεων.

Οι πρώτες «περικοπές» μπορεί πάντως να ανακοινωθούν ήδη από την Παρασκευή, μετά το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.


Στο ιταλόφωνο καντόνι Τιτσίνο της Ελβετίας, στο μεταξύ, έχει προκηρυχθεί για αύριο, απεργιακή κινητοποίηση κατά των ξένων επιχειρήσεων και εργατών, που θεωρούνται αιτία της συνεχούς μείωσης των αμοιβών στον οικοδομικό τομέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», η απεργία αυτή, στρέφεται κυρίως κατά των ιταλικών επιχειρήσεων και των εργατών που προέρχονται, σε μεγάλο βαθμό, από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Σύμφωνα με την «Κορριέρε», πολλοί Ελβετοί συνδικαλιστές, θεωρούν ότι «με την έλευση των Ιταλών οι αμοιβές και το κόστος του συνόλου των εργολαβιών μειώθηκαν μέχρι και κατά ποσοστό 40%, ενώ, θα έπρεπε να ισχύουν, για όλες τις περιπτώσεις, οι ελβετικές συμβάσεις του οικοδομικού τομέα».

Τα όσα συμβαίνουν σχετίζονται με τις μεγάλες διεθνείς αλλαγές των τελευταίων δέκα ετών. Πολλές ιταλικές επιχειρήσεις μετανάστευσαν στην Ελβετία, λόγω των υποσχέσεων που έχουν δοθεί, για μεγάλες φοροαπαλλαγές», απαντά από το Μιλάνο η ένωση μικρών Ιταλών επιχειρηματιών Cna.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ