2012-07-17 21:53:06
Φωτογραφία για Τελικά η ασπιρίνη βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου;
Οι έρευνες που δείχνουν ότι η ασπιρίνη μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα πρόληψης κατά του καρκίνου όλο και πληθαίνουν Οι έρευνες που δείχνουν ότι η ασπιρίνη μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα πρόληψης κατά του καρκίνου όλο και πληθαίνουν.

Οι ειδικοί ωστόσο εκφράζουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να προκαλέσει γαστρορραγίες. Σύμφωνα με μελέτη Βρετανών επιστημόνων του University of London που δημοσιεύει το BBC αρκεί μια χαμηλού κόστους εξέταση σε ετήσια βάση για να αποκλείσει τον κίνδυνο αυτό, εξασφαλίζοντας μόνον τα οφέλη από την πρόσληψη μικρών ποσοτήτων ασπιρίνης σε καθημερινή βάση.

Τα μέχρι σήμερα δεδομένα από τις ιατρικές έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη ασπιρίνης για περίπου μια πενταετία, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 50% περίπου.

Δεδομένα από περσινή έρευνα έχουν δείξει ότι περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου κατά 66% ενώ καρκίνου του πνεύμονα κατά 25%.

Οι γιατροί συστήνουν ημερήσια πρόσληψη ασπιρίνης ως ασπίδα προστασίας από καρδιαγγειακά νοσήματα, ωστόσο για τον καρκίνο δεν υπάρχει ακόμη ομόφωνη θέση της ιατρικής κοινότητας.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ