2012-07-17 21:52:54
Φωτογραφία για Ώρα να γελάσουμε εμείς με τους Άγγλους!
Έχει πλάκα να παρακολουθείς από μακριά τον πανικό των Άγγλων και ειδικά των media για την πιθανότητα αφενός να γίνουν παγκοσμίως ρεζίλι στην περίπτωση που εκτεθούν ως διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων και αφετέρου να γίνουν οι Αγώνες του Λονδίνου στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Έχει πλάκα, αν είσαι Έλληνας, διότι αυτή είναι η εποχή της εκδίκησης για όσα άκουσες και διάβασες για τον τόπο σου πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 45% των Άγγλων βρίσκει σήμερα το Λονδίνο απροετοίμαστο για τους Αγώνες, ενώ το περίπου 40% φοβάται ότι κάτι κακό θα συμβεί, ότι δεν είναι ασφαλές το περιβάλλον για την διεξαγωγή των αγώνων. Στην πραγματικότητα η υστερία των Άγγλων οφείλεται στη συνείδηση ότι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο πλανήτης θα είναι πιο καλά συντονισμένος από ποτέ και θα παρακολουθεί με κάθε ψηφιακή αίσθηση όλα, μα όλα τα αθλητικά γεγονότα, ακόμη και του πιο άσημου αγωνίσματος, αλλά και όλα, μα όλα όσα θα συμβούν έξω από τα στάδια
. Δεν υπάρχει πλέον χαλί για να κρυφτούν από κάτω ατέλειες, κακοτεχνίες, προχειρότητες και επεισόδια. Τούτη τη φορά το Facebook έχει φτάσει τους 900 εκατομμύρια χρήστες, το twitter ξεπερνά τους 500 εκατομμύρια χρήστες και το youtube προβάλει βίντεο μπροστά σε 800 εκατομμύρια unique ζευγάρια μάτια το μήνα. Τι και πώς να κρύψεις από τα μάτια, τα αφτιά και το μυαλό του πλανήτη στην εποχή της έκρηξης στην εξάπλωση των social media; Δεν εύχομαι να τους πάνε στραβά, των Άγγλων, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν κρύβω όμως την ικανοποίηση που μου δημιουργούν όσα διαβάζω και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πίσω από τις αναλύσεις των Άγγλων experts για την έναρξη, την εξέλιξη και την κατάληξη των αγώνων. Ικανοποιούμαι με τον πανικό τους, διότι φέρνω από τη μνήμη μου όσα οι ίδιοι έγραφαν και έλεγαν για την Αθήνα του 2004, την πρόχειρη και ανοχύρωτη έδρα των Αγώνων. Είτε κυλήσουν όλα τέλεια στο Λονδίνο είτε όχι, είναι ένα καλό μάθημα αυτό που παίρνουν αυτή την εποχή τα media και οι κάτοικοί του. Η εκδίκηση της Αθήνας, που δημιουργεί την ελπίδα της προοπτικής να μας κρίνουν, τους Έλληνες, πιο δίκαια, τώρα που βρίσκονται στη θέση μας, κυρίως υπό τον φόβο ότι μετά την φλόγα των Αγώνων μπορεί να παραλάβουν από εμάς και την φλόγα της οικονομικής κρίσης.
Sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ