2012-07-17 23:12:02
Φωτογραφία για Bρετανία: Όλα δείχνουν εμπλοκή και άλλων τραπεζών στο σκάνδαλο Libor
Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, πορεύεται το αγγλικό (και όχι μόνον) τραπεζικό σύστημα, καθώς όλα δείχνουν πως... στο σκάνδαλο Libor εμπλέκονται και άλλες τράπεζες.

Μπορεί ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, καταθέτοντας ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, να απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η κεντρική τράπεζα φέρει ευθύνη για το σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου LIBOR από την τράπεζα Barclays, δεν θα μπορούσε όμως να κάνει και αλλιώς!

Την ίδια ώρα οι υπηρεσία ρύθμισης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στη Βρετανία (FSA) ανακοίνωσε πως ερευνά την εμπλοκή επτά νέων τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι: Royal Bank of Scotland, UBS, Lloyds και Deutsche Bank.

Μόλις την Παρασκευή είχε κυκλοφορήσει εσωτερικό μήνυμα στη Barclays, στο οποίο αναγραφόταν πως το σκάνδαλο Libor θα φέρει στην επιφάνεια και την εμπλοκή άλλων τραπεζών.

Ο Μέρβιν Κινγκ πάντως στην κατάθεσή του ξεκαθάρισε ότι η χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου συνιστά απάτη και κατηγόρησε τη διοίκηση της Barclays ότι ήταν διστακτική να ερευνήσει τις ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί για τον καθορισμό του Libor.

Ο Μέρβιν Κινγκ παραδέχθηκε εξάλλου ότι δεν ξέρει τι θα προκύψει από τη συνεχιζόμενη έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων τραπεζών στην υπόθεση ή κατά πόσο και άλλοι κρίσιμοι χρηματοπιστωτικοί δείκτες τυγχάνουν αλλοίωσης.
kozaro.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ