2012-07-24 18:49:03
Φωτογραφία για Πόρισμα «μνημείο» για ΕΔΟΕΑΠ
Μνημείο μη ελέγχου αποτελεί η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ που έδωσε στη δημοσιότητα με καθυστέρηση πολλών ημερών η Διοίκηση του Οργανισμού. Μάλιστα η έκθεση δημοσιοποιήθηκε συνοδεία μακροσκελούς ανακοίνωσης απόλυτα ταυτισμένης με το αποτέλεσμα του πορίσματος του «ελέγχου» Ένα πόρισμα που αρκείται σε απλή καταγραφή των στοιχείων που έχει γνωστοποιήσει η διοίκηση του ιδρύματος και δεν περιέχει ουσιώδεις αναφορές για τον τρόπο και τη διαδικασία του ελέγχου που ακολουθήθηκε. Το μόνο «μελανό σημείο» που βρίσκει το πόρισμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι ότι η διοίκηση του Οργανισμού δεν παρείχε αναλυτικά στοιχεία για τις δαπάνες μισθοδοσίας ιατρικού προσωπικού με την αιτιολογία ότι αυτά αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Δικαιολογία προσωπικών δεδομένων

Βέβαια η εξελεγκτική Επιτροπή αν ήθελε να κάνει έλεγχο και όντως υπήρχε θέμα προσωπικών δεδομένων θα μπορούσε να ζητήσει τις επίσημες καταστάσεις μισθοδοσίας χωρίς ονόματα ακόμα και ιδιότητες. Πέραν τούτου είναι απορίας άξιον γιατί το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων (κάποιοι έχουν διατυπώσει καταγγελίες για κατάχρηση) και δεν μπορεί να έχει η εξελεγκτική Επιτροπή δεδομένου ότι είναι και τα δύο εκλεγμένα όργανα.


Η εξελεγκτική Επιτροπή στην «έκθεσή της» διαπιστώνει επίσης ότι η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καταβάλει άοκνες προσπάθειες για τον έλεγχο και την είσπραξη του Αγγελιόσημου. Δεν μπαίνει όμως στον κόπο να διευκρινίσει πως ακριβώς εννοεί τις άοκνες προσπάθειες δεδομένου ότι οι απαιτήσεις από Αγγελιόσημο αυξήθηκαν την περυσινή χρονιά.

Δεν ήξερε ούτε τα επιτόκια ο Μέρμηγκας

Προκειμένου πάντως να γίνει αντιληπτό τι είδους ακριβώς έλεγχος έγινε από την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ αρκεί να αναφερθεί ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής κ. Γιώργος Μέρμηγκας όταν ρωτήθηκε για τα επιτόκια των καταθέσεων που έχει ο ΕΔΟΕΑΠ στις τράπεζες είχε αναφέρει ότι δεν είχε πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία και γνώριζε μόνο που είναι κατατεθειμένα τα χρήματα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο έλεγχος που διενεργήθηκε ήταν απολύτως πλημμελής καθώς δεν έγινε ούτε το βασικό και συγκεκριμένα να ελεγχθεί αν και κατά πόσο οι λογαριασμοί που τηρούσε ο ΕΔΟΕΑΠ στις τράπεζες είναι του τύπου που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Και αυτό όταν στη Γενική Συνέλευση έγινε συγκεκριμένη καταγγελία για χαμηλότοκους λογαριασμούς καταθέσεων την οποία δεν διέψευσε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ παρά το γεγονός ότι η καταγγελία ήγειρε ζήτημα απιστίας.

*από το axiaplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ