2012-07-24 22:52:44
Φωτογραφία για Πρώτα αποκατάσταση της εμπιστοσύνης
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 38 χρόνια υπάρχει μια ουσιαστική προγραμματική σύγκλιση τριών κομμάτων με ορίζοντα τετραετίας και με ένα πρόγραμμα το οποίο χαρακτήρισε θαρραλέο, και στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, και των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία, και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων του πολιτικού και στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών και της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

«Μια ολόκληρη ιστορική περίοδος δισταγμών, εμμονών, αγκυλώσεων και προσκόλλησης σε παρωχημένα στερεότυπα τελείωσε», τόνισε ο κ. Σαμαράς θέτοντας δύο στόχους για το πολιτικό σύστημα: την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του λαού, χωρίς την οποία κανένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο δεν θα μπορει να ολοκληρωθεί και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, κατι που όπως είπε είναι απαραίτητη προυπόθεση για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την καταπολέμηση της ύφεσης.


Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως μέσα σε 4 χρόνια η ανεργία μπορεί να υποχωρήσει στο 10%, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μπει φρένο στην ύφεση η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει φέτος το 7%.

«Στις αρχές του 2014 θα μπορέσουμε να περάσουμε στην ανάκαμψη που παραμένει άπιαστο όνειρο εδώ και πέντε χρόνια» τόνισε ο Α. Σαμαράς, κάνοντας παράλληλα λόγο για βήμα - βήμα επαναδιαπραγμάτευση η οποία θα είναι συνεχής.

Εξαπέλυσε, μάλιστα, επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του περί άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης, τονίζοντας πως πρώτα θα πρέπει η κυβέρνηση να δείξει ότι προχωρά σε αλλαγές για να πιάσει τους στόχους και μετά με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων να αρχίσουν οι αλλαγές.

«Οσοι ανακάλυψαν την επαναδιαπραγμάτευση τώρα και μας ψέγουν που δεν την κάναμε νωρίτερα, θέλουν η χώρα να πάει σε ρήξη με τους δανειστές της από τη χειρότερη δυνατή θέση», τόνισε επισημαίνοντας παράλληλα πως «η νέα προσέγγιση της κυβέρνησης μας είναι επιθετική, όπου μπορούμε θα κάνουμε και παραπάνω από τους στόχους που έχουμε δεσμευτεί, γιατί εμείς θέλουμε να πάψουμε μια ώρα αρχύτερα να βγαίνουμε στη γύρα για δανεικά, κάθε τρεις μήνες».

Ο κ.Σαμαράς δεσμεύτηκε για πάταξη της γραφειοκρατίας, τόνισε πως μπαίνει τάξη στις ΔΕΚΟ και εντοπίζονται οι συντάξεις μαϊμού, ενώ ξεμπλοκάρονται και τα κοινοτικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Για τον κ. Σαμαρά, αν η χώρα πετύχει τους στόχους της τότε κανείς δεν θα μπορέσει να αρνηθεί τις βελτιώσεις που ζητά η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και σε συνδικαλιστές, αλλά και στα κόμματα της αριστεράς, τονίζοντας πως «η ασυδοσία των συντεχνιών και των ισχυρών αλλά και η ατιμωρησία των παράνομων έχει τελειώσει».

Αναφερόμενος στο θέμα της Χαλυβουργίας, μάλιστα, χαρακτήρισε ανάλγητους όσους, υπερασπιζόμενοι τάχα τα δικαιώματα των εργαζομένων, τους στέλνουν μια ώρα αρχύτερα στην ανεργία. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη δέσμευσή του για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την ανακήρυξη της ΑΟΖ, ενώ μίλησε και πάλι για κουκουλοφόρους που κάποιοι τους καλύπτουν. Σαφές ήταν και το εσωκομματικό μήνυμα του πρωθυπουργού ο οποίος υπογράμμισε πως δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν μικροκομματικά και προσωπικά παιχνίδια.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ