2012-08-06 17:42:03
Φωτογραφία για Να πληρώσει ο Ολάντ τις διακοπές του
Ο γραμματέας του κόμματος UMP (κόμμα του Νικολά Σαρκοζί) Ζοφρουά Ντιντιέ ζητάει από τον Φρανσουά Ολάντ να πληρώσει για τις ιδιωτικές διακοπές του... στον πύργο Μπρεγκανσόν, στη Νότια Γαλλία, αν θέλει να αποδείξει ότι είναι ένας «κανονικός» Πρόεδρος. Σε γραπτή ανακοίνωση, το γαλλικό συντηρητικό κόμμα εκτιμά ότι το ποσό ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ για τρεις εβδομάδες διακοπές.

Όταν κάποιος είναι κανονικός Πρόεδρος παίρνει βεβαίως το τρένο για να πάει διακοπές συνοδευόμενος από ένα δάσος φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων ξεκινάει, σε ειρωνικό τόνο η ανακοίνωση, κάνοντας αναφορά στην πρωτοφανή απόφαση του Φρανσουά Ολάντ να πάει διακοπές με το τρένο ως τον πύργο που θα περνούσε τις διακοπές του.

Όταν όμως κάποιος είναι κανονικός Πρόεδρος πληρώνει επίσης για τις ιδιωτικές διακοπές του, όπως κάθε Γάλλος πολίτης που δουλεύει για να κερδίσει το ψωμί του προσθέτει στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει :


Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ο φορολογούμενος να υποχρεούται να πληρώσει τις ιδιωτικές διακοπές του κυρίου Ολάντ και της συντρόφου του.

Ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη στον πύργο Μπρεγκανσόν, επίσημη θερινή κατοικία των Γάλλων Προέδρων από το 1968, μαζί με την σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ. Στις μετακινήσεις του προτιμάει το τρένο αλλά οι πολιτικοί αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι ο τρόπος που ταξιδεύει δεν μειώνει τα έξοδα και το κάνει μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Κανείς Γάλλος Πρόεδρος δεν διανοήθηκε ποτέ να πληρώσει για τη διαμονή του στον πύργο Μπρεγκανσόν και η ανακοίνωση του γαλλικού συντηρητικού κόμματος είναι ενδεικτική του πολέμου που έχει ξεσπάσει με τον Φρανσουά Ολάντ, μετά την ήττα του Νικολά Σαρκοζί. Λάδι στη φωτιά πάντως έριξε πρώτος ο Γάλλος Πρόεδρος ο οποίος έχει διακηρύξει ότι θα είναι ένας «κανονικός» Πρόεδρος θέλοντας να κάνει την διάκριση με τον προκάτοχό του Σαρκοζί στον οποίο άρεσαν οι πολυτελείς μετακινήσεις και η χλιδάτη διαβίωση.

Αυτή η βραχονησίδα στη Μεσόγειο, με τον πύργο του 11ου αιώνα, αποτελεί το θέρετρο των γάλλων Προέδρων από το 1964, όταν, πρώτος ο Σαρλ ντε Γκολ πέρασε εκεί μια άθλια νύχτα με κουνούπια, σε ένα στενό κρεβάτι και δεν ξαναπάτησε.

Τη βραχονησίδα κυρίευσαν οι Ελληνες το 400 π.χ και την ονόμασαν Περγκάντιον εξ ου και η σημερινή ονομασία Mπρεγκανσόν. Μετά από πολλές περιπέτειες το κάστρο περιέρχεται στο γαλλικό κράτος το 1930 και από το 1968 με προεδρικό διάταγμα γίνεται επίσημα προεδρικό θέρετρο και ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οι ψυχροί τοίχοι του και η αυστηρή διακόσμηση δεν το κάνουν φιλόξενο μέρος και πολλοί γάλλοι πρόεδροι δεν το τίμησαν. Ο Κλοντ Πομπινού και η σύζυγός του προσπάθησαν να αναμορφώσουν τους χώρους με σύγχρονα έπιπλα. Η σύζυγος του Φρανσουά Μιτεράν απεχθανόταν το μέρος και με τον Φρανσουά Μιτεράν περνούσαν τις διακοπές τους στο δικό τους εξοχικό.

Την ίδια στάση κράτησε και η Κάρλα Μπρούνι που προτιμούσε τη δική της βίλα, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, στη γαλλική ριβιέρα.

Η Βαλερί Τριερβελέρ έκανε ήδη ένα πέρασμα από το κάστρο του 11ου αιώνα την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να εξακριβώσει ότι όλα είναι έτοιμα για την καλοκαιρινή ανάπαυλα του Γάλλου Προέδρου.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: Έφυγε η Τσαβέλα Βάργκας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Έφυγε η Τσαβέλα Βάργκας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ