2012-09-02 15:33:04
Φωτογραφία για Χωρίς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα
Δεν έχει τέλος ο γολγοθάς των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν περιορίζεται στη διακοπή των δωρεάν φαρμάκων αλλά και στην έλλειψη δωρεάν γιατρών. Μετά την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς, η αναταραχή στο χώρο της Υγείας αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο.

Από αύριο, Δευτέρα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες πενθήμερες επισχέσεις εργασίας. Όπως υποστηρίζουν, ο Οργανισμός οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. ευρώ για το 2012, καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011.

«Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιατροί έχουν δανείσει ατόκως τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη», αναφέρει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, για έλλειψη διαλόγου και για «τακτική απειλών και εκβιασμών».

Από την πλευρά της , η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απειλεί με διακοπή συμβάσεων τους γιατρούς που δε θα εξετάζουν δωρεάν τους ασφαλισμένους.

Τη Δευτέρα πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ