2012-09-12 22:10:01
Φωτογραφία για Κουβέλης: Δεν πρέπει να υπάρξει καμία απόλυση - Βενιζέλος:Οχι σε απολύσεις
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Δείτε παρακάτω τί είπαν αναλυτικά Βενιζέλος και Κουβέλης.

«Εμμένω σε όσα έχω πει. Συνεχίζεται η συζήτηση και η διαπραγμάτευση» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Η τρόικα πρέπει να αντιληφθεί ότι κανένα μέτρο δε θα εφαρμοστεί σε μια κοινωνία που διαλύεται. Η διαπραγμάτευση έχει αναφορά σε αυτή την κοινωνία και τις αντοχές της» είπε ο κ. Κουβέλης και τόνισε ότι δεν πρέπει να διαλυθούν τα ήδη αποσαθρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να βοηθήσει την κοινωνία και τη χώρα και όχι να τη βασανίσει» είπε.

Ερωτηθείς για το αν η τρόικα επιμένει σε απολύσει στο δημόσιο ο κ. Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία απόλυση και πως η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων προκύπτει ήδη από τη συνταξιοδότηση που ήδη γίνεται και θα υπάρξει και τα επόμενα χρόνια.


Πρόσθεσε ακόμη ότι η συνταξιοδοτική ωρίμανση, οι αξιολογήσεις και οι συγχωνεύσεις οργανισμών θα γίνουν στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού.

Βενιζέλος:

''Συζητήσαμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη τρόικα. Είναι δύσκολη συζήτηση γιατί δεν έχουν οριστικοποιηθεί κονδύλια που αφορούν τις δαπάνες'', ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

''Για εμένα είναι δεδομένη η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής στα τέσσερα χρόνια'', πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Δεν τίθεται για εμάς θέμα απολύσεων. Και δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις".

"Η καθυστέρηση της δόσης δεν βοηθά την Ελλάδα".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ