2012-09-13 06:41:23
Φωτογραφία για Μπούμσονγκ: Επέλεξα Παναθηναϊκό αντί Γουέστ Χαμ
Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μιλώντας σε ιστοσελίδα στην Γαλλία υποστήριξε πως ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του αλλά από τη στιγμή που δεν βρήκε αξιόλογη πρόταση παρέμεινε στον Παναθηναϊκό.

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ βρέθηκε στην Γαλλία το Σαββατοκύριακο όπου και έδωσε το παρών στους εορτασμούς της Χάβρης για τα 140 χρόνια από την ίδρυση της. Παράλληλα ο Γάλλος αμυντικός παραχώρησε και συνέντευξη στην ιστοσελίδα "le10sport.com" η οποία θα δημοσιευτεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η ιστοσελίδα όμως δημοσίευσε ένα απόσπασμα σχετικά με την απόφαση του "Μπουμ" να παραμείνει στην Ελλάδα και τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής αμυντικός δεν κρύφτηκε και υποστήριξε πως έψαξε πρώτα να βρει ομάδες στην Γαλλία δεν τα κατάφερε και εν συνεχεία δέχτηκε την πρόταση του Τριφυλλιού.

«Αρχικά ήθελα να αποχωρήσω. Να επιστρέψω στη Γαλλία και τη Λιγκ 1 ακόμα και για μια ομάδα όπως η Παρί σεν Ζερμέν. Αυτοί βέβαια δεν με ήθελαν, δεν ήμουν προτεραιότητά τους (γέλια).


Προσπάθησα να βρω ομάδα που να βρίσκεται συνήθως μέσα στην πρώτη εξάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι σύλλογοι ψάχνουν πλέον νεότερους ποδοσφαιριστές. Βρήκα πολλές κλειστές πόρτες, παρότι οι οικονομικές αξιώσεις μου ήταν πολύ λογικές.

Δεν ζητούσα πολλά χρήματα, ωστόσο οι περισσότεροι σύλλογοι ενδιαφέρονται μόνο στην προώθηση νέων παικτών ώστε αργότερα να καρπωθούν τα οφέλη από τις πωλήσεις τους. Καλό είναι αυτό, νομίζω όμως ότι χρειάζονται και έμπειροι παίκτες σε μια ομάδα.

Είχα προτάσεις και από άλλους συλλόγους, εκτός Γαλλίας. Η πιο ενδιαφέρουσα ήταν από τη Γουέστ Χαμ. Φτάσαμε πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά αποφάσισα να μείνω στον Παναθηναϊκό. Παρά την κρίση, οι παράγοντες της ομάδας μου ζήτησαν να παραμείνω και το έκανα παρότι χρειάστηκε να μειώσω τις απολαβές μου κατά 25%, ποσοστό καθόλου αμελητέο.

Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω κρίσης, αλλά το όνομα "Παναθηναϊκός" αποτελεί εγγύηση για τα χρήματά μου. Αυτό μου είπαν οι άνθρωποι της ομάδας, αυτό έχω καταλάβει κι εγώ και γι αυτόν τον λόγο έμεινα στην Αθήνα».

"Βγάζουν την οργή τους στο γήπεδο"

Μια ακόμη συνέντευξη στο διάστημα που βρέθηκε στην Γαλλία έδωσε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Αυτή τη φορά ο Γάλλος αμυντικός μίλησε στην ιστοσελίδα www.sports.fr κυρίως για τα επιχειρηματικά του πλάνα εκτός ποδοσφαίρου αλλά δίπλα στον αθλητισμό.

Φυσικά ο λόγος πήγε και στον Παναθηναϊκό και την παραμονή του στην Ελλάδα, την συμμετοχή των πράσινων στο Europa League και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και έχουν επεκταθεί στο ποδόσφαιρο.

Ας μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο, πως είναι τα πράγματα στον Παναθηναϊκό;

"Προσωπικά είναι πολύ καλά, ακόμα και αν η Ελλάδα υποφέρει από βαθιά οικονομική κρίση. Ξεκίνησα την τρίτη μου σεζόν και επέκτεινα την συνεργασία μου μέχρι το 2014 με μια μείωση 25%. Ζύγισα τα θετικά και τα αρνητικά με την κατάσταση στην χώρα φυσικά αλλά έμεινα κυρίως επειδή υπάρχει πολύ εμπιστοσύνη ανάμεσα στο κλαμπ και σε μένα".

Όσον αφορά τα αποτελέσματα στο κλαμπ υπάρχει μια μικρή απογοήτευση "Ναι, δεν καταφέραμε να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που θα είχε βοηθήσει στην αναγέννηση του συλλόγου και θα είχε δώσει μια οικονομική ευημερία για το μέλλον. Αλλά και πάλι είμαστε στο Europa League κάτι το οποίο δεν καταφέραμε πέρυσι. Επίσης θετικό είναι ότι είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο με την Λάτσιο και την Τότεναμ, το δικό μας μικρό Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα υπάρχει η μουσική αλλά και πάλι θα είναι καλό για εμάς".

Ανησυχείς για την επιρροή της οικονομικής κρίσης στους συλλόγους και από εκεί στο μέλλον σου;

"Ναι σίγουρα αλλά ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός, ιστορικά κλαμπ στην Ελλάδα είναι αξιόπιστα. Ακόμα βέβαια έχουμε καθυστερήσεις στους μισθούς μας. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να συμμετέχει στο Europa League λόγω των οικονομικών προβλημάτων της.

Αυτό είναι ανησυχητικό και τα στάδια έχουν γίνει μέρη όπου έρχεται ο κόσμος για να εκφράσει την δυσαρέσκεια του και τον θυμό του. Από τότε που είμαι στον Παναθηναϊκό έχω παίξει πολλά ματς πίσω από κλειστές θύρες εξαιτίας της "εξέγερσης" του πλήθους. Είναι κρίμα επειδή είναι ένα καλό πρωτάθλημα και όταν όλα πάνε καλά το απολαμβάνουμε".

Πέτρος Παπαμακάριος/sport24
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ