2012-09-13 09:08:03
Φωτογραφία για Volvo V40: Πρωτιά στην ασφάλεια
Την επόμενη φορά που θα πατήσετε φρένο για να αποφύγετε ένα πεζό, έναν μοτοσικλετιστή ή ένα μικρό ζώο που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σας... θυμηθείτε πόσο θα μειώνονταν οι πιθανότητες σοβαρού ατυχήματος αν το αυτοκίνητό σας ήταν εφοδιασμένο με τα τελευταία συστήματα ασφαλείας.

Οι νέες τεχνολογίες που διαθέτουν τα καινούργια αυτοκίνητα συμβάλλουν στην έγκαιρη ειδοποίηση του οδηγού και επιπλέον αναλαμβάνουν δράση στην περίπτωση που ο οδηγός αργήσει να αντιδράσει.

Εδώ και πολλές δεκαετίες η Volvo έχει δείξει την ευαισθησία της στον τομέα της οδικής ασφαλείας και τολμά να τα βάζει ακόμα και με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η πιο πρόσφατη κατάκτηση της σουηδικής φίρμας είναι η τοποθέτηση του πρώτου αερόσακου προστασίας των πεζών σε αυτοκίνητο παραγωγής, που μπορεί να το αγοράσει ο υποψήφιος αγοραστής χωρίς να πάρει «τα δάνεια της Αγγλίας».

Μοναδικό στον κόσμο


Το ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο premium μοντέλο Volvo V40 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό αερόσακο προστασίας των πεζών. Την αποτελεσματικότητα του νέου αεροσάκου και των άλλων συστημάτων ασφαλείας, καθώς και την αρτιότητα της συνολικής κατασκευής, επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δοκιμών που έγιναν από τον Euro NCAP.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το πεντάστερο Volvo V40 πέτυχε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία όλων των εποχών, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Στην προστασία ενήλικων επιβατών πήρε 98% - το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ στις δοκιμές. Οι χάλυβες υψηλής ποιότητας, η προηγμένη δομή του αμαξώματος, οι ζώνες σταδιακής παραμόρφωσης και τα συστήματα παθητικής ασφάλειας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Στην προστασία πεζών σημειώθηκε νέο ρεκόρ - 88%. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του αερόσακου πεζών, υπάρχουν αισθητήρες στον μπροστινό προφυλακτήρα, οι οποίοι καταγράφουν την έκταση της επαφής μεταξύ του αυτοκινήτου και του πεζού. Το πίσω μέρος του καπό (μπροστά από το παρμπρίζ) ανασηκώνεται, μειώνοντας τη γωνία προσβολής του κορμού προς το αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή ενεργοποιείται ο αερόσακος. Το εμβαδόν του αερόσακου καλύπτει την περιοχή του ανασηκωμένου καπό και το κάτω 1/3 του παρμπρίζ, περιλαμβάνοντας και τις δύο μπροστινές κολόνες. Ο συνδυασμός της δράσης του ανυψωμένου καπό και του αερόσακου βοηθάει ιδιαίτερα στον περιορισμό του τραυματισμού του πεζού από το όχημα.

Στα επικουρικά συστήματα ασφάλειας πέτυχε το 100%. Ξεχωρίζει το City Safety (στάνταρ), που πλέον λειτουργεί και στα 50 χλμ./ώρα. Προειδοποιεί τον οδηγό για τη σύγκρουση και αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα ακινητοποιεί το αυτοκίνητο. Ελαβε συνολικά 111 βαθμούς.

To νέο Volvo V40 στη βασική έκδοση 1.6 T3 150 ίππων Optimum έχει νέα τιμή με απόσυρση -κάτω από το ψυχολογικό όριο των 21.000 ευρώ- 20.970 ευρώ. Αρχική: 22.500 ευρώ. V40 1.6 T4 180 ίππων Optimum: 22.820 ευρώ με απόσυρση. V40 1.6 D2 ντίζελ 115 ίππων, χωρίς τέλη κυκλοφορίας CO2 94 γρ./χλμ., Optimum: 21.970 με απόσυρση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ