2012-09-13 13:01:04
Φωτογραφία για Κεφαλλονιά: Επεισόδιο, με τραυματίες έναν λιμενικό και τον αντιδήμαρχο
Επεισόδιο, με τραυματίες έναν λιμενικό και τον αντιδήμαρχο, σημειώθηκε στην Κεφαλλονιά. Ειδικότερα, στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας, με πρωτοβουλία του δήμου, διεξαγόταν ανέλκυση πλωτής εξέδρας, παρουσία δύο λιμενικών, που χρησιμοποιείτο για την πρόσδεση σκαφών. Η συγκεκριμένη εξέδρα που την διεκδικεί κάποιος ιδιώτης, σύμφωνα με το λιμενικό, ήταν στην περιοχή πάρα πολύ καιρό και εξαιτίας του γεγονότος ότι είχαν σπάσει κάποιες αλυσίδες εγκυμονούσε κινδύνους για τη διέλευση των σκαφών.

Στο σημείο έφθασε φουσκωτό σκάφος με πέντε επιβαίνοντες, οι οποίοι άρχισαν να διαπληκτίζονται με τους παρευρισκόμενους. Δύο από αυτούς επιτέθηκαν στον αντιδήμαρχο του νησιού, Γεράσιμο Βαγιωνίτη, τον οποίο χτύπησαν και τραυμάτισαν με σιδηρολοστό στο κεφάλι, ενώ στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και ένας λιμενικός. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νομαρχιακό νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Ο αντιδήμαρχος αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε, ενώ ο λιμενικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται.


Τα πέντε άτομα μετά το επεισόδιο διέφυγαν και οι δύο από αυτούς αναζητούνται κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κεφαλλονιάς.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Κεφαλλονιάς, με την οποία καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη συγκεκριμένη ενέργεια. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν θα αφήσει επιδερμικά να περάσει το σημερινό γεγονός».

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει μετά βδελυγμίας την θρασύδειλη, αποκρουστική και πρωτοφανή δολοφονική επίθεση εις βάρος του Αντιδημάρχου Πυλαρέων κ. Γεράσιμου Βαγιωνίτη, όπως και εις βάρος του οργάνου του Λιμενικού Σώματος από ομάδα ξενόφερτων “μπράβων”, οι οποίοι ενήργησαν κατά παραγγελία προσώπου το οποίο ισχυρίζεται ότι είχε δικαιώματα επί πλωτής εξέδρας που φυλασσόταν στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας.

Διευκρινίζουμε πως βάσει δικαστικής απόφασης ο Δήμος Κεφαλλονιάς ήταν μεσεγγυούχος (“φύλακας”) της επίμαχης πλωτής εξέδρας και ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγιωνίτης ήταν στο χώρο ακριβώς για να τοποθετήσει την πλωτή εξέδρα στην προκυμαία για να προφυλαχθεί από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που επίκεινται σύμφωνα με τα δελτία της ΕΜΥ.

Αναμένουμε από τις αρχές δίωξης να προβούν άμεσα σε όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες, όπως και από την Δικαιοσύνη να ενεργήσει παραδειγματικά. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς δεν θα αφήσει αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα να περάσουν “επιδερμικά” και εκφράζουμε ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράστασή μας, τόσο στο τραυματισμένο όργανο του Λιμενικού Σώματος, όσο και στον τραυματισμένο Αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς Γεράσιμο Βαγιωνίτη, ο οποίος όντας πατέρας δύο παιδιών με αυταπάρνηση επιχείρησε να προστατεύσει την νομιμότητα».

με πληροφορίες από e-kefalonia.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ» Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ» Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ