2012-09-13 14:58:02
Φωτογραφία για Στην αγορά των κοινόχρηστων ποδηλάτων προχωρά ο Δήμος Διδυμοτείχου
Όπως είχαμε αναφέρει παλαιότερα σε σχετικό άρθρο στο didymoteicho.net, ο Δήμος Διδυμοτείχου, είχε αποφασίσει την εγκατάσταση στην πόλη αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και ο δήμος θα προμηθευτεί τα ποδήλατα από την BRAINBOX στην Θεσσαλονίκη ενώ το ύψος της επένδυσης είναι στα 237.422,00€ .

Τα χρήματα προέρχονται από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ¨Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015 του Πράσινου Ταμείου. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας τα ποδήλατα αυτά είναι ειδικές κατασκευές για χρήση εντός πόλης ενώ παράλληλα είναι ανθεκτικά σε φθορές και σε δύσκολη χρήση. Τα ποδήλατα είναι σχεδιασμένα για εύκολη χρήση και από τα δύο φύλα. Είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουν στην σκληρή χρήση και να διαχωρίζονται από τα κοινά ποδήλατα για την αποφυγή κλοπών καθώς επίσης είναι κατασκευασμένα από ειδικό ελαφρύ υλικό τηρώντας όλα τα σχετικά πρότυπα ασφαλείας. Διαθέτουν ειδικά αντιβανδαλιστικά χαρακτηριστικά.

Το σύστημα μίσθωσης των ποδηλάτων είναι τελευταίας γενιάς. Επιτρέπει την πρόσβαση σε κοινόχρηστα ποδήλατα με αυτοματοποιημένο τρόπο και υπολογίζει τον πραγματικό χρόνο χρήσης των ποδηλάτων και την χρέωση που αντιστοιχεί. Το σύστημα θα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες οι οποίοι διαθέτουν ειδική ηλεκτρονική κάρτα για να παραλαμβάνουν ποδήλατα αλλά και περιστασιακούς χρήστες όπου με την χρήση κινητού τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε ποδήλατα.

didymoteicho.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ