2012-09-13 20:55:44
Φωτογραφία για Διαψεύδει ο Κατσάμπας
Το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της WSJ που τον έφερε να  μιλά για τρίτο πακέτο διάσωσης, διαψεύδει με ανακοίνωση του το Διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

Με ανακοίνωσή του, το ανώτατο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλά για «σημαντικές ασάφειες του άρθρου» και διαψεύδει πως υπήρξε συζήτηση ή αναφορά για «τρίτο πακέτο διάσωσης».

Ο κ. Κατσάμπας, στην ανακοίνωσή του, καλεί το WSJ να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις.

Όσον αφορά στην αντίδραση του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου, κ.Τζέρι Ράις, σε ερώτηση για την πιθανότητα ενός τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις με τη χώρα μας επικεντρώνονται στο τωρινό πρόγραμμα. Πάντως, το ΔΝΤ εκτίμησε ότι υπάρχουν «καλά επιχειρήματα» για να δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα, ώστε να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του Ταμείου. «Υπάρχουν καλά επιχειρήματα για να παραταθεί (πέραν του 2014) το περιθώριο που έχει δοθεί στην Ελλάδα, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», δήλωσε ο κ.Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Ουάσινγκτον.


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το άρθρο εμπεριέχει τρεις τουλάχιστον σημαντικές ασάφειες. Πρώτο και σημαντικότερο, τα σχόλια αναφέρονταν στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, σχετικά με την πρώτη έκθεση του ΔΝΤ - το πρόγραμμα στήριξης που εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο, τον Μάρτιο. Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση ή αναφορά για «τρίτο πακέτο διάσωσης», αντίθετα με τον τίτλο του άρθρου που λαθεμένα έχει συνταχθεί.

Δεύτερο, ποτέ δεν «επέμεινα» στο ότι «η Ευρωζώνη και η ΕΚΤ είναι εκείνες που πρέπει να αναλάβουν να καλύψουν το υπόλοιπο του δημοσιονομικού κενού». Δε λαμβάνω καμία συγκεκριμένη θέση αναφορικά με με τους εταίρους της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αυτό που διετύπωσα ήταν ότι το ΔΝΤ έχει εξασφαλίσει τετραετή χρηματοδότηση, μέσω του διευρυμένου μηχανισμού χρηματοδότησης και ότι σε αυτό το σημείο δεν προβλέπεται πρόσθετη χρηματοδότηση.

Τρίτον, όλοι οι σχολιασμοί αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές μου απόψεις και δεν αντιπροσωπεύουν ούτε τη θέση του ΔΝΤ, αλλά ούτε και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Υπουργός Οικονομικών πολύ ορθώς παρενέβη επί του θέματος.

Ελπίζω πως το WSJ θα προχωρήσει στην αναδημοσίευση του άρθρου με τις αρμόζουσες διορθώσεις
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ