2012-09-13 22:18:04
Φωτογραφία για ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ: Δεν φοβάμαι τον καρκίνο, τρέμω που δεν έχω λεφτά για το χειρουργείο!
​Την ώρα που οι φαρμακοποιοί έχουν κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ , χιλιάδες καρκινοπαθείς παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους αφού δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους ή να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μία από αυτούς τους ανθρώπους είναι και η Σουζάνα Παραγκαμιάν, μητέρα δύο παιδιών και... άνεργη.

Η κα Παραγκαμιάν διατηρούσε εδώ και 27 χρόνια έναν μικρό φούρνο με τον άντρα της, τον οποίο αναγκάστηκε να κλείσει λόγω της οικονομικής κρίσης. Εκείνη τη «μαύρη» περίοδο, πριν 2,5 χρόνια, της χτύπησε την πόρτα και ο καρκίνος στο στήθος.

«Ευτυχώς τον πρόλαβα στην αρχή . Αν και ανήκω στις «τυχερές» γυναίκες γιατί ο γιατρός μου γράφει μηνιαίες ενέσεις που πρέπει να κάνω το κόστος τους είναι 150 ευρώ. Για 5 χρόνια που θα κρατήσουν θα πληρώνω περισσότερα από 1.000 ευρώ το χρόνο» είπε η κα Παραγκαμιάν.

Οταν μάλιστα πριν από δύο μήνες οι φαρμακοποιοί έκαναν απεργία δεν μπορούσα να πάρω την ένεσή μου και απευθύνθηκα στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ
. Μου απάντησαν ότι δε χορηγούν τέτοιες ενέσεις. Τους ρώτησα "και εγώ τι θα κάνω" και απάντησαν: "Ε τι θα κάνετε κυρία μου θα την πληρώσετε". Απευθύνθηκα σε κάποια ογκολογικά νοσοκομεία και πήρα την ίδια απάντηση. Η ένεση είναι βασικό στάδιο στην αποθεραπεία. Ετσι δανείστηκα και τα πλήρωσα...»

Το μεγαλύτερο της πρόβλημα όμως, το αντιμετωπίζει με τα χειρουργεία! «Δεν τρέμω μήπως εμφανιστεί ξανά ο καρκίνος, αλλά μήπως μου πουν ότι χρειάζομαι πάλι χειρουργείο και δεν έχω τα χρήματα να μπω σε αυτή τη διαδικασία», λέει και βάζει τα κλάματα.

«Έχω κάνει πολλές επεμβάσεις. Οι τρεις τελευταίες μου κόστισαν 600 ευρώ. Το πρώτο χειρουργείο πριν δύο χρόνια μου στοίχισε 10.000 ευρώ και το ΤΕΒΕ μου έδωσε πίσω μόνο 485 ευρώ», ενώ συμπληρώνει ότι "το δεύτερο χειρουργείο δεν το έκανε ποτέ γιατί θα στοίχιζε 2.500 ευρώ τα οποία δεν είχε, οπότε αρκέστηκε σε επέμβαση με τοπική αναισθησία και στάθηκε τυχερή που η βιοψία βγήκε καθαρή", είπε.
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ