2012-09-14 01:21:03
Φωτογραφία για Οι προτάσεις του Τ. Κουίκ στην πρώτη διάσκεψη της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού
από το Γραφείο Τύπου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μετείχε σήμερα... (13.09.2012) της πρώτης σύσκεψης του Προεδρείου της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Άδωνις Γεωργιάδης, για να τεθούν επί τάπητος οι πρώτες δράσεις της Επιτροπής και για να γίνει ενημέρωση επί των πεπραγμένων από τον απελθόντα Πρόεδρο Ηλία Καρανίκα.

Ο Τέρενς Κουίκ, με την ιδιότητα του Γραμματέα της Επιτροπής, έθεσε ως άμεσες προτεραιότητες:

1. Την ψήφο των Ομογενών

2. Τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου, του τρόπου λειτουργίας και της διασποράς εκπροσώπησης του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.), όπως και το διαχειριστικό έλεγχο των χρημάτων που εκταμιεύτηκαν μέχρι τώρα υπέρ του Σ.Α.Ε. από το ελληνικό Δημόσιο

3. Το μείζον θέμα της ελληνικής Παιδείας στο εξωτερικό, η οποία λόγω Μνημονίων, έχει υποστεί μεγάλες μειώσεις και σε σχολεία και σε καθηγητές και σε πανεπιστημιακές έδρες ελληνικών σπουδών.

Υπενθυμίζεται ότι και για τα τρία αυτά ζητήματα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει ήδη καταθέσει εδώ και εβδομάδες σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή, αναμένοντας τις απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ