2012-09-14 04:59:03
Φωτογραφία για Κυριαρχούν στην αγορά οι δωρεάν εφαρμογές
Μελέτη της Gartner αποκάλυψε πως από τις 45.6 δισεκατομμύρια εφαρμογές που θα κατεβάσουν οι χρήστες μέσα στο 2012, το 89% - σχεδόν 40.6 δισεκατομμύρια από αυτές - θα είναι δωρεάν. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις δωρεάν εφαρμογές πέρσι ήταν 88.4% σε περίπου 25 δισεκατομμύρια downloads.

Ακόμα και όταν οι χρήστες αγοράζουν εφαρμογές, αποφεύγουν να πληρώνουν μεγάλα ποσά, αφού το 90% των εφαρμογών που αγοράζουν οι χρήστες κοστίζουν κάτω από 3 δολάρια. Σημαντικό ρόλο στην πτώση των πωλήσεων παίζουν και οι in-app αγορές. Οι περισσότερες εφαρμογές που λειτουργούν με αυτό το σύστημα προσφέρονται δωρεάν με κάποιες βασικές δυνατότητες. Για να χρησιμοποιήσει επιπλέον δυνατότητες της εφαρμογής ο χρήστης πρέπει να πληρώσει ένα μικρό ποσό για να την «ξεκλειδώσουν», το οποίο ποσό είναι συνήθως αρκετά μικρότερο από την πλήρη έκδοση της.

Η άνοδος των in-app αγορών παίζει σημαντικό ρόλο στην μείωση των πωλήσεων των επί πληρωμή εφαρμογών. Όπως αναφέρει η διευθύντρια ερευνών της Gartner, Sandy Shen, εάν ένας χρήστης αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στην αγορά δυο εφαρμογών, μιας πλήρως λειτουργικής εφαρμογής επί πληρωμή και μιας δωρεάν που προσφέρει δυνατότητα in-app αγορών, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα διαλέξει την δεύτερη.


Η Gartner προβλέπει ακόμα πως το ποσοστό των δωρεάν εφαρμογών θα αυξάνεται κατά μια μονάδα το χρόνο. Σύμφωνα με την εταιρείας, το 2016 οι χρήστες θα κατεβάσουν συνολικά 310 δισεκατομμύρια εφαρμογές, το 93% των οποίων θα είναι δωρεάν.
techit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ