2012-09-14 09:18:04
Φωτογραφία για Ανοικτή επιστολή σε όσους  έχουν επιλεκτική κοινωνική ευαισθησία από τους περίοικους του καταυλισμού του Νομισματοκοπείου
Είμαστε οι περίοικοι του καταυλισμού του Νομισματοκοπείου καθώς και οι ιδιοκτήτες των καταπατημένων αγροτεμαχίων, από τους ελεύθερους κατασκηνωτές ρομά.

Μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την κατεδάφιση του καταυλισμού, βλέπουμε με έκπληξη πως κάποιοι συμπολίτες μας με περίσσευμα «ευαισθησίας» ανθίστανται στην αποκατάσταση της νομιμότητας, που χρόνια περιμένουμε και που επιτέλους θεωρήσαμε πως ήρθε.

Μας προξενεί δυσάρεστη εντύπωση, πως η ευαισθησία τους είναι εντελώς επιλεκτική και αφορά μόνο στη μία πλευρά, η οποία είναι αυτή που έχει διαπράξει και το αδίκημα και που αυτοπροσδιορίζεται όταν και όπου τη συμφέρει, ως ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Δείχνουν σαν να μην ασχολήθηκαν ποτέ και με τα δίκια τα δικά μας, των υπολοίπων νομίμων πολιτών που μένουμε σε νόμιμα σπίτια, που πληρώνουμε τους φόρους μας και τους λογαριασμούς μας, γιατί αν το είχαν κάνει αυτό θα έβλεπαν πως υπάρχουν κι άλλοι συμπολίτες τους που βρίσκονται σε απόγνωση εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πως παραμένουν εξωφρενικά αδικαίωτοι!


Επειδή έχει εξαντληθεί και η δική μας υπομονή και επειδή τη μεταστέγασή τους την αρνήθηκαν οι ίδιοι οι τσιγγάνοι, όταν η πολιτεία προ 5ετίας τους είχε εξασφαλίσει δάνεια γι αυτήν, χάρη που δεν γίνεται και για άλλους έλληνες πολίτες που μπορεί να βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτούς, επιλέγουμε σήμερα να τους υπενθυμίσουμε τη δική μας κραυγή, που την έχουμε εκφράσει και δημοσιοποιήσει το καλοκαίρι του 2010 και του 2011.

Ας μας διαβάσουν έστω και τώρα πιο προσεκτικά κι ας μπορέσουν να έρθουν για λίγο στη θέση μας, να ζήσουν - αν το αντέξουν - στις γειτονιές μας με τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, ή να έχουν στην κατοχή τους ένα αγροτεμάχιο που δεν μπορούν ούτε να το πλησιάσουν και μετά ας πάρουν αν μπορούν την ίδια θέση, αυτήν που παίρνουν σήμερα. Γιατί όταν η κοινωνική ευαισθησία χρωματίζεται και βλέπει μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας μερίδας κόσμου και όχι όλων των πολιτών, τότε δεν είναι καθαρόαιμη κοινωνική ευαισθησία αλλά κάτι άλλο, προφανέστατο ασφαλώς.

Με πραγματική διάθεση κατανόησης, τους αφιερώνουμε δικά μας δημοσιεύματα, μόνο και μόνο για να τους υπενθυμίσουμε πως αυτό που πρόκειται να γίνει μεθαύριο είναι αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2011/08/blog-post_18.html

Ελπίζουμε πως μετά την ανάγνωση αυτών των επιστολών, κάτι ενδεχομένως να αλλάξει στην οπτική τους γωνία καθώς και στην ευαισθησία τους. Εμείς υπομονετικά περιμένουμε!

Οι ιδιοκτήτες και οι περίοικοι
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ