2012-09-14 09:14:03
Φωτογραφία για ΞΑΝΘΗ: Ψάχνουν λύσεις γονείς, εκπαιδευτικοί και ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών!
Συνάντηση των εκπροσώπων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης με γονείς και εκπαιδευτικούς τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης... της Π.Ε. Ξάνθης πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία των ΚΤΕΛ, το πρωί της Πέμπτης, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς και να αναζητηθούν από κοινού λύσεις.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από γονείς, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους του ΚΤΕΛ η οποία θα αναλάβει μια σειρά από συναντήσεις με τοπικούς βουλευτές, ενώ παράλληλα θα αναζητήσει τρόπο ώστε να θέσει το ζήτημα στα Αθηναϊκά Κέντρα Λήψης Αποφάσεων.

Από τη μεριά του ΚΤΕΛ αποσαφηνίστηκε για ακόμη μια φορά πως δεν υπάρχει πρόθεση να συνεχιστούν τα μαθητικά δρομολόγια εάν δεν ξεκαθαρίσει το Υπουργείο το ζήτημα των οφειλών του προς τους μεταφορείς, που στην περίπτωση της Ξάνθης ξεπερνούν τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίστηκε πως οι μεταφορείς δεν θα δεχτούν τη νέα μείωση κατά 17% που προωθεί το Υπουργείο.


Παράλληλα έγινε γνωστό πως υπάρχει προφορική δέσμευση του Υπουργού και η οποία αναφέρει πως για την περίπτωση της Ξάνθης δεν θα επιβληθεί νέα μείωση στις συμβάσεις κατά 17% των μεταφορέων, καθώς αυτοί ήδη έχουν υπογράψει, πέρσι, μείωση της τάξεως του 21%. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να ικανοποιεί προς το παρόν του μεταφορείς, μιας και δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως και εγγράφως, ενώ παράλληλα τα ανεξόφλητα του Υπουργείου αποτελούν ένα τεράστιο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΚΤΕΛ Ξάνθης διαμηνύει πως θα ξεκινήσει τα δρομολόγια εφόσον καταβληθούν έστω τα μισά από τα δεδουλευμένα των περασμένων ετών.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ